Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Insolventieregisters - Hongarije

Izvorna jezična inačica ove stranice mađarski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.

 

Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Op deze pagina vindt u een kort overzicht van de insolventieregisters van Hongarije.


Insolventieregisters

Welke gegevens bevat het Hongaarse insolventieregister?

In Hongarije zijn de kantonrechtbanken (megyei bíróság) en het ministerie van Justitie (Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium) verantwoordelijk voor het bijhouden van gegevens over insolventies. 

Bedrijfsregister (cégnyilvántartás)

Informatie over het opstarten en afsluiten van insolventieprocedures – maar ook over liquidatie of faillissement en inzake de liquidateur – vindt u in het De link wordt in een nieuw venster geopend.Bedrijfsregister (Cégnyilvántartás).

De elektronische vorm van dit register wordt beheerd door de Bedrijvendienst van het ministerie van Justitie (az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs Szolgálata).

Bedrijvenkrant (Cégközlöny)

Sinds 1 januari 2008 worden bekendmakingen van faillissementen (felszámolási hirdetmény) ook regelmatig gepubliceerd op de website van de De link wordt in een nieuw venster geopend.Bedrijvenkrant (Cégközlöny) (die soms meerdere malen per dag wordt geactualiseerd).

Ook rechterlijke uitspraken (végzés)  met betrekking tot faillissementsprocedures worden op de website vermeld.

Informatie waar men online toegang toe heeft, is niet juridisch bindend.

Is de toegang tot het insolventieregister kosteloos?

Ja. Te vinden informatie is o.a.:

 • ingeleide insolventieprocedures;
 • registratienummer (cégjegyzékszám);
 • naam van de onderneming;
 • geregistreerd kantoor (székhely);
 • vestigingsplaats van de onderneming (telephely);
 • filialen (fióktelep);
 • hoofdactiviteit;
 • uitgegeven aandelenkapitaal;
 • fiscaal nummer.

Hoe opzoekingen verrichten in het insolventieregister?

U kunt in het bedrijfsregister zoeken op:

 • registratienummer;
 • bedrijfsnaam;
 • fiscaal nummer.

Sinds begin 2008 is het ook mogelijk de website van de Bedrijvenkrant te doorzoeken op bedrijfsnaam of registratienummer. U krijgt dan toegang tot alle beschikbare financiële informatie van een bedrijf, met inbegrip van de insolventiestatus.

Geschiedenis van het Hongaarse insolventieregister

Sinds 1 januari 2008 worden bekendmakingen van faillissementen ook regelmatig gepubliceerd op de website van de Bedrijvenkrant (die soms meerdere malen per dag wordt geactualiseerd).

Sinds juli 1993, toen het Nationale Systeem voor Bedrijfsinformatie en Ondernemingsregistratie (Országos Céginformációs és Cégnyilvántartási Rendszer) in werking trad, worden de gegevens van het ondernemingsregister elektronisch door de rechtbanken opgeslagen.

De gegevens van alle ondernemingen zijn door iedereen in alle rechtbanken te raadplegen, ongeacht de plaats van invoer.


De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.
Sommige pagina's van deze website worden aangeleverd door de EU-landen. Momenteel doen zij het nodige om die pagina's aan te passen aan de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Mocht bepaalde informatie nog niet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie weerspiegelen, dan is dit onbedoeld en zal dit worden gecorrigeerd.

Laatste update: 04/07/2016