Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Valamennyi uniós tagállam rendelkezik fizetésképtelenségi- és csődnyilvántartással, ahol Ön információkat találhat. Ezeknek a nyilvántartásoknak az összekötése jelenleg folyamatban van, és egy központi helyről kereshetővé fognak válni.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

A nyilvántartások fizetésképtelenséggel kapcsolatos információkat rögzítenek, elemeznek és tárolnak és tesznek elérhetővé a nyilvánosság számára, azonban országoktól függően eltérő formában:

  • külön nyilvántartással rendelkező országok – a fizetésképtelenségi eljárás minden szakaszáról és az eljárásban résztvevő felekről tesznek közzé információkat.
  • egyéb nyilvántartásokat használó országok – a helyzet összetettebb. Néhány nyilvántartás csak a vállalkozás nevét és jogállását teszi közzé, a többi az eljárás valamennyi szakaszára vonatkozóan tüntet fel információkat.


Információ a nemzeti nyilvántartásokról

Ha szeretne részletesebben tájékozódni valamelyik tagállamról, válassza ki a kívánt ország zászlaját.

Egyablakos keresés

A nemzeti fizetésképtelenségi nyilvántartásokban – A link új ablakot nyit megbármilyen hivatalos uniós nyelven – történő kereséshez használja az alábbi linket:

  • a fizetésképtelenségi eljárásra vonatkozó információkért és dokumentumokért
  • adósokra vonatkozó dokumentumokért

Keresés a nemzeti nyilvántartásokban

Az ezekben a nyilvántartásokban található információkhoz és dokumentumokhoz való hozzáférésnek ingyenesnek kell lenni.

Jelenleg nem minden uniós ország érhető el ezen a szolgáltatáson keresztül. A helyzetnek 2019 közepére meg kell változnia, ez az a határidő, amelyet a fizetésképtelenségi eljárásokról szóló felülvizsgált rendelet állapított meg a nemzeti fizetésképtelenségi nyilvántartások uniós szintű összekapcsolására az európai igazságügyi portálon keresztül. Ez a jövőben összekapcsolódó rendszer összehangolt módon fog előzetesen meghatározott információkat („kötelező információkat”) tartalmazni a fizetésképtelenségi eljárásokról, függetlenül attól, hogy az EU-ban hol indították meg őket.

Kapcsolódó linkek

Fizetésképtelenség


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 08/10/2020