Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Luxemburg

Luxemburgban nincsenek fizetésképtelenségi nyilvántartások.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Mi a helyzet Luxemburgban a fizetésképtelenségi nyilvántartásokat illetően?

Luxemburgban nincsenek fizetésképtelenségi nyilvántartások. A csődökről az azt megállapító bíróságok hivatalosan értesítik a cégjegyzéket, amely ezeket az információkat adatbázisában rögzíti.

Díjköteles szolgáltatás-e a csődök listájába történő betekintés?

A megállapított csődök listája havonta megjelenik a Mémorial B-ben (ez a közigazgatási és gazdasági közlöny), mely ingyenesen lekérdezhető Luxemburg jogi portálján, a A link új ablakot nyit megLégiluxon keresztül.

A cégjegyzék ezen felül A link új ablakot nyit meginternetes honlapján a „Consultations – statistiques de dépôt” (Lekérdezés – bejelentési statisztikák) menüpontban ingyenesen az érdeklődők rendelkezésére bocsát egy statisztikai modult, amely tájékoztatást nyújt a cégjegyzék felé egy adott hónapban bejelentett csődökről. Ezen információk a bejelentések listáinak formájában állnak rendelkezésre. Az adatokat egyszerű adatállomány formájában exportálni is lehet.

Hogyan keressünk a luxemburgi csődökre vonatkozó információkat?

Első módszer: a cégjegyzék A link új ablakot nyit meg(RCS) internetes honlapján keresést lehet végezni a bejegyzett személy neve (vagy nevének egy része) vagy cégjegyzékszáma alapján.

A honlap keresőmotorja ennek alapján megjeleníti a keresésnek megfelelő nevek listáját.

Ha a listában szereplő valamely személy nevére kattintunk, a következő ingyenes alapadatok jelennek meg:

  • cégjegyzékszám,
  • bejegyzés időpontja,
  • név,
  • jogi forma,
  • nyilvántartott iroda címe,
  • a 2003 óta benyújtott dokumentumok jegyzéke,
  • valamint az esetleges csődeljárásra vonatkozó információ.

Második módszer: ezen kívül végezhető keresés a cégjegyzék A link új ablakot nyit megRCS honlapján a „Consultations – statistiques de dépôt” menüpontban, a statisztikai modulon keresztül is, amely a cégjegyzék felé egy adott hónapban bejelentett, bejelentett csődökről tájékoztat.

Harmadik módszer: Keresni lehet a A link új ablakot nyit megLuxembourgi Ügyvédi Kamara honlapján, a „csődök” menüpont ('Faillites') alatt, a társaság neve, a csődöt megállapító határozat időpontja vagy a csődgondnok (curateur) neve alapján.

Kapcsolódó linkek

A link új ablakot nyit megcégjegyzék

A link új ablakot nyit megLuxemburgi Ügyvédi Kamara


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 10/01/2020