Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registre de insolvenţă - Luxemburg

Luxemburgul nu dispune de registre privind cazurile de insolvenţă.


Registre de insolvenţă

Care este situația registrelor privind insolvența din Luxemburg?

Luxemburgul nu dispune de registre privind cazurile de insolvență. Falimentele sunt notificate de tribunale care le declară la Registrul Comerțului și al Societăților (RCS), care preia aceste informații în baza sa de date.

Consultarea listei falimentelor în Luxemburg este un serviciu gratuit?

Lista falimentelor declarate este publicată lunar în Memorialul B - Repertoriu administrativ și economic și poate fi consultată gratuit pe Linkul se deschide într-o fereastră nouăLegilux, portalul juridic al Luxemburgului.

În plus, RCS pune gratuit la dispoziția publicului, pe Linkul se deschide într-o fereastră nouăsite-ul său internet, la rubrica „Consultări – statistici privind depunerile”, un modul statistic care oferă informații cu privire la hotărârile judecătorești de declarare a falimentelor care au fost depuse la RCS pe o perioadă lunară determinată. Aceste informații sunt disponibile sub formă de liste cu depunerile efectuate. Se oferă, de asemenea, furnizarea acestor informații sub forma unui fișier plat.

Cum să căutați informații despre falimente în Luxemburg?

Prima metodă: Se poate efectua o căutare pe site-ul internet al Registrului Comerțului și al Societăților (Linkul se deschide într-o fereastră nouăRCS) pe baza numelui (sau a unei părți din nume) sau a numărului de înregistrare a persoanei înscrise.

Motorul de căutare al site-ului afișează atunci lista de nume care corespunde căutării efectuate.

Dacă se face clic pe numele uneia dintre persoanele afișate, atunci sunt afișate gratuit următoarele informații de bază:

  • numărul RCS,
  • data înregistrării,
  • denumirea,
  • forma juridică,
  • adresa sediului social,
  • lista cu documentele depuse din 2003,
  • precum și informația dacă persoana este în stare de faliment.

A doua metodă: Se poate efectua o căutare pe site-ul internet al Registrului Comerțului și al Societăților (Linkul se deschide într-o fereastră nouăRCS) la rubrica „Consultări – statistici privind depunerile”, prin intermediul modulului statistic care furnizează informații privind hotărârile judecătorești de declarare a falimentului care au fost depuse la RCS pe o perioadă lunară determinată.

A treia metodă: Se poate efectua o căutare pe site-ul internet al Linkul se deschide într-o fereastră nouăBaroului din Luxemburg la rubrica „Falimente”, după denumirea societății, data declarației de faliment și numele lichidatorului.

Linkuri relevante

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul Comerțului și al Societăților

Linkul se deschide într-o fereastră nouăBaroul din Luxemburg


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.

Ultima actualizare: 10/01/2020