Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registri plačilne nesposobnosti - Luksemburg

Luksemburg ne razpolaga z registri plačilne nesposobnosti.


Registri plačilne nesposobnosti

Ali v Luksemburgu obstajajo registri plačilne nesposobnosti?

Luksemburg ne razpolaga z registri plačilne nesposobnosti. Sodišča, ki razglasijo stečaj, o tem obvestijo poslovni register (registre de commerce et des sociétés (RCS)), ki te podatke vnese v svojo zbirko podatkov.

Ali je dostop do seznama podjetij v stečaju v Luksemburgu brezplačen?

Seznam razglašenih stečajev je vsak mesec objavljen v uradnem listu Mémorial B  – Upravna in gospodarska zbirka odločb, omogočen pa je brezplačen vpogled na spletno stran Povezava se odpre v novem oknuLegilux, ki vsebuje podatke o luksemburški zakonodaji.

Na Povezava se odpre v novem oknuinternetni strani poslovnega registra je pod rubriko „Vpogledi – statistika vlog“ (Consultations - statistiques de dépôt) med drugim brezplačno na razpolago statistični model, ki daje podatke o ugotovitvenih sodbah glede stečajev, ki so bile v določenem enomesečnem obdobju vložene v poslovni register. Te informacije so na voljo v obliki seznamov izvršenih vlog. Te informacije je tudi mogoče izvoziti v obliki nepovezane datoteke.

Kako iskati informacije glede stečajev v Luksemburgu?

Prvi način: Iskanje lahko poteka prek internetne strani poslovnega registra (Povezava se odpre v novem oknuRCS) po imenu (ali delu imena) ali registracijski številki vpisane osebe.

Spletni iskalnik nato prikaže seznam imen, ki ustrezajo iskanemu vnosu.

S klikom na ime prikazane osebe se brezplačno pojavijo naslednje osnovne informacije:

  • številka vpisa v poslovni register,
  • datum vpisa,
  • ime,
  • pravna oblika,
  • sedež pravne osebe oziroma naslov fizične osebe,
  • seznam dokumentov, vloženih od leta 2003
  • ter podatek o tem, ali je oseba v stečaju.

Drugi način: Iskanje je mogoče opraviti prek internetne strani poslovnega registra (Povezava se odpre v novem oknuRCS) pod rubriko „Vpogledi – statistika vlog“ (Consultations - statistiques de dépôt) s pomočjo statističnega modela, ki daje informacije o ugotovitvenih sodbah glede stečajev, ki so bile vložene v poslovni register v določenem enomesečnem obdobju.

Tretji način: Poizvedbo je mogoče opraviti prek spletne strani Povezava se odpre v novem oknuodvetniške zbornice (Barreau de Luxembourg) v oddelku „Stečaji“ (Faillites), z iskanjem po imenu pravne osebe, po datumu izreka sodbe o stečaju in na podlagi imena stečajnega upravitelja.

Sorodne povezave

Povezava se odpre v novem oknuPoslovni register (Registre de commerce et des sociétés)

Povezava se odpre v novem oknuOdvetniška zbornica (Barreau de Luxembourg)


Strani v jezikih držav članic pripravljajo posamezni nacionalni organi, njihov prevod pa zagotavlja prevajalska služba Evropske komisije. Prevodi zato morda še ne vsebujejo kasnejših sprememb izvirnika, ki so jih vnesli nacionalni organi. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za informacije ali podatke, ki jih vsebuje oziroma na katere se sklicuje ta dokument. Za pravila o avtorskih pravicah države članice, ki je odgovorna za to stran, glejte pravno obvestilo.
Zaradi izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije države članice posodabljajo strani z nacionalno vsebino na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Zadnja posodobitev: 10/01/2020