Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Lettország

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata lett nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

 

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Ez a rész a lettországi fizetésképtelenségi nyilvántartásról ad áttekintést.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Mit kínál a lett fizetésképtelenségi nyilvántartás?

A A link új ablakot nyit meglett fizetésképtelenségi nyilvántartás az alábbiakkal kapcsolatban tartalmaz információkat:

 • vagyonfelügyelők;
 • természetes és jogi személyekkel kapcsolatos fizetésképtelenségi eljárások;
 • jogvédelmi eljárások;
 • bíróságon kívüli jogvédelmi eljárások;
 • statisztikai adatok.

A fizetésképtelenségi nyilvántartás bárki számára elérhető és az abban szereplő adatok közhitelesek. A nyilvántartás a A link új ablakot nyit megLett Köztársaság Cégnyilvántartásának felügyelete alatt működik.

Ingyenesen hozzáférhető-e a lett fizetésképtelenségi nyilvántartás?

Igen, a lett fizetésképtelenségi nyilvántartásban szereplő információk ingyenesen hozzáférhetők, az okiratok lekérése magánszemélyek számára viszont díjköteles.

A Cégnyilvántartásból cégkivonat vagy az adós (természetes személy) vagy a vagyonfelügyelő személyi azonosító számát tartalmazó egyéb okirat beszerzése érdekében megkeresésével forduljon a cégnyilvántartáshoz, vagy nyújtsa be kérelmét elektronikus úton, a A link új ablakot nyit megLatvija.lv oldalon.

Hogyan keressünk a lett fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

Vagyonfelügyelők

Az Administratori rész a vagyonfelügyelők alábbi adatait tartalmazza:

 • keresztnév;
 • családnév;
 • iroda címe és elérhetősége;
 • az engedély száma;
 • az engedély érvényességének lejárati ideje.

Azon vagyonfelügyelők adatai, akiknek lejárt az engedélyük, a korábbi nyilvántartásokban érhetők el, az alábbi linken: A link új ablakot nyit megVēsturiskie dati. Az 'Izziņa' linkre kattintva elérhetővé válik minden olyan információ, amelyet a lett fizetésképtelenségi nyilvántartásba az egyes vagyonfelügyelőkre vonatkozóan bejegyeztek.

Keresés

Meghatározott jogalanyra (természetes vagy jogi személyre) vonatkozó információkat a fizetésképtelenségi nyilvántartás Meklēt részében lehet keresni. Az információk a következő kritériumok szerint szűrhetők:

 • nyilvántartási szám (jogi személyek esetében) vagy azonosító szám (természetes személyek esetében);
 • név vagy megjelölés;
 • bírósági terület;
 • az eljárásindítás időpontja;
 • az eljárás típusa (fizetésképtelenségi eljárás, jogvédelmi eljárás, bíróságon kívüli jogvédelmi eljárás);
 • az eljárás jellege (helyi, határokon átnyúló elsődleges, határokon átnyúló másodlagos).

A keresés eredménye a 'Uzņēmumu reģistra izziņa' linkkel együtt jelenik meg, ahol elérhető a fizetésképtelenségi nyilvántartás adott jogalanyra vonatkozó összes adata, többek között a hitelezők gyűlésének napirendjét és a vagyonfelügyelők e gyűlésekről készült feljegyzéseit tartalmazó, szkennelt dokumentumok.

Napló

A fizetésképtelenségi nyilvántartásban meghatározott napon rögzített bejegyzések a Žurnāls részben találhatók meg. Az alapértelmezett beállítás szerint az aznapi bejegyzések jelennek meg. Más napokon rögzített bejegyzések a naptár funkció alkalmazásával hívhatók le, a bejegyzések hónapok szerinti szűrése pedig a Mēneša žurnāls részben lehetséges. Minden bejegyzés tartalmaz egy linket ('Izziņa'), amely az adott fizetésképtelenségi eljárással kapcsolatos részletes adatokra mutat.

Statisztika

A Statistika szakaszban a fizetésképtelenségi és a jogvédelmi eljárásokkal kapcsolatos különféle statisztikai információk találhatók. Az 'Uzņēmumu reģistra izziņa' linken minden információ elérhető, amit a fizetésképtelenségi nyilvántartás egy adott jogalanyra vonatkozóan tartalmaz.

A lett fizetésképtelenségi nyilvántartás története

A nyilvántartásban 2008. január 1-jéig visszamenőleg találhatók információk.

Linkek

A link új ablakot nyit megTovábbi információk a lett fizetésképtelenségi nyilvántartásról

A link új ablakot nyit megÁllami fizetésképtelenségi igazgatási ügynökség


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 07/01/2016