Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Hollandia

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata holland nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

 

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Ez a szakasz rövid áttekintést nyújt a holland fizetésképtelenségi nyilvántartásról.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Mit kínál a holland fizetésképtelenségi nyilvántartás?

Hollandiában a fizetésképtelenség három formája ismert:

 • csőd,
 • moratórium,
 • adósságátütemezés.

A fizetésképtelenség e típusaira vonatkozó határozatok, valamint a releváns adatok saját nyilvántartásaikban való kezelése a kerületi bíróságok felelősségi körébe tartozik. A kerületi bíróságok felelősek a fizetésképtelenségi bejelentéseknek az igazságszolgáltatási tanácshoz történő (automatizált) továbbításáért is, amely e bejelentéseket a csődökre és a moratóriumokra vonatkozó A link új ablakot nyit megKözponti Fizetésképtelenségi Nyilvántartáshoz (CIR) használja fel.

A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartás a közzétett fizetésképtelenségi bejelentésekből származó valamennyi információt tartalmazza, többek között:

 • személyes adatok,
 • cégnevek,
 • cégnyilvántartási azonosítók,
 • a zárgondnokra és a vagyonkezelőre vonatkozó részletek,
 • valamennyi előző bejelentés.

A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartást törvénnyel hozták létre, tehát az abban szereplő információk jogilag kötelezőnek tekinthetők.

A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartás mellett létezik az Adósságátütemezési Ügyek Nemzeti Nyilvántartása (Landelijk Register Schuldsaneringen – LRS) is, amelyet az egyik Költségmentességi Tanács (Raden voor rechtsbijstand) működtet. Külön (de törvényben nem előírt) szolgáltatásként a Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartás az LRS adatait is tartalmazza. A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartás és az LRS is elérhető online.

A holland fizetésképtelenségi nyilvántartás jogi nyilatkozata

A A link új ablakot nyit megKözponti Fizetésképtelenségi Nyilvántartás a természetes személyek (magánszemélyek) csődjével, fizetéseinek felfüggesztésével és adósságainak eltörlésével kapcsolatos adatokat tartalmaz, amelyeket a különböző bíróságok helyi nyilvántartásaiban dolgoznak fel.

Ingyenes-e a fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Igen, a hozzáférés ingyenes.

A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartáshoz való online hozzáférésre vonatkozóan nincsenek korlátozások.

Szakmai felhasználók internetes szolgáltatást vehetnek igénybe, amely lehetővé teszi az adatok ismételt felhasználását.

Hogyan végezzünk keresést a fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

Természetes személyekre csak a következő hivatkozásokkal lehet rákeresni:

 • név és születési idő,
 • név, postai irányítószám és házszám,
 • születési idő, postai irányítószám és házszám.

A fizetésképtelenségi bejelentések a közzétételük dátumától számított egy év eltelte után dátum szerint már nem kereshetők. Társaságokra és jogi személyekre a következő hivatkozásokkal lehet rákeresni:

 • cégnév,
 • cégnyilvántartási azonosítószám,
 • cím.

A holland fizetésképtelenségi nyilvántartás története

A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartást 2005. január 1-jén hozták létre. Következésképp az e dátumot követően kezdődött vagy bejelentett valamennyi ügy megtalálható a Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartásban.

Kapcsolódó linkek

A link új ablakot nyit megHollandia Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartása


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 06/02/2015