Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Hollandia

Visszaállít Mentés PDF formátumban

Ez a szakasz rövid áttekintést nyújt a holland fizetésképtelenségi nyilvántartásról.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Mit kínál a holland fizetésképtelenségi nyilvántartás?

Hollandiában a fizetésképtelenség három formája ismert:

 • csőd,
 • moratórium,
 • adósságátütemezés.

A fizetésképtelenség e típusaira vonatkozó határozatok, valamint a releváns adatok saját nyilvántartásaikban való kezelése a kerületi bíróságok felelősségi körébe tartozik. A kerületi bíróságok felelősek a fizetésképtelenségi bejelentéseknek az igazságszolgáltatási tanácshoz történő (automatizált) továbbításáért is, amely e bejelentéseket a csődökre és a moratóriumokra vonatkozó A link új ablakot nyit megKözponti Fizetésképtelenségi Nyilvántartáshoz (CIR) használja fel.

A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartás a közzétett fizetésképtelenségi bejelentésekből származó valamennyi információt tartalmazza, többek között:

 • személyes adatok,
 • cégnevek,
 • cégnyilvántartási azonosítók,
 • a zárgondnokra és a vagyonkezelőre vonatkozó részletek,
 • valamennyi előző bejelentés.

A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartást törvénnyel hozták létre, tehát az abban szereplő információk jogilag kötelezőnek tekinthetők.

A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartás mellett létezik az Adósságátütemezési Ügyek Nemzeti Nyilvántartása (Landelijk Register Schuldsaneringen – LRS) is, amelyet az egyik Költségmentességi Tanács (Raden voor rechtsbijstand) működtet. Külön (de törvényben nem előírt) szolgáltatásként a Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartás az LRS adatait is tartalmazza. A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartás és az LRS is elérhető online.

A holland fizetésképtelenségi nyilvántartás jogi nyilatkozata

A A link új ablakot nyit megKözponti Fizetésképtelenségi Nyilvántartás a természetes személyek (magánszemélyek) csődjével, fizetéseinek felfüggesztésével és adósságainak eltörlésével kapcsolatos adatokat tartalmaz, amelyeket a különböző bíróságok helyi nyilvántartásaiban dolgoznak fel.

Ingyenes-e a fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Igen, a hozzáférés ingyenes.

A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartáshoz való online hozzáférésre vonatkozóan nincsenek korlátozások.

Szakmai felhasználók internetes szolgáltatást vehetnek igénybe, amely lehetővé teszi az adatok ismételt felhasználását.

Hogyan végezzünk keresést a fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

Természetes személyekre csak a következő hivatkozásokkal lehet rákeresni:

 • név és születési idő,
 • név, postai irányítószám és házszám,
 • születési idő, postai irányítószám és házszám.

A fizetésképtelenségi bejelentések a közzétételük dátumától számított egy év eltelte után dátum szerint már nem kereshetők. Társaságokra és jogi személyekre a következő hivatkozásokkal lehet rákeresni:

 • cégnév,
 • cégnyilvántartási azonosítószám,
 • cím.

A holland fizetésképtelenségi nyilvántartás története

A Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartást 2005. január 1-jén hozták létre. Következésképp az e dátumot követően kezdődött vagy bejelentett valamennyi ügy megtalálható a Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartásban.

Kapcsolódó linkek

A link új ablakot nyit megHollandia Központi Fizetésképtelenségi Nyilvántartása


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 06/02/2015