Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registre de insolvenţă - Ţările de Jos

NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini olandeză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.

 

Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Această secțiune vă oferă o scurtă prezentare a registrului de insolvență din Țările de Jos.


Registre de insolvenţă

Ce oferă registrul de insolvență din Țările de Jos?

În Țările de Jos, există trei tipuri de insolvență:

  • falimentul
  • moratoriul
  • reeșalonarea datoriilor

Instanțele regionale sunt responsabile de hotărârile privind toate aceste tipuri de insolvență, și de menținerea datelor relevante în propriile registre. De asemenea, sunt responsabile de transmiterea (automatizată) a notificărilor de insolvență către Consiliul Corpului Magistraților, care folosește aceste notificări pentru Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul Central al Insolvenței (CIR) privind falimentele și moratoriile.

CIR conține toate informațiile despre notificările de insolvență publicate, inclusiv:

  • date personale;
  • denumirile societăților;
  • datele de identificare din registrul întreprinderilor;
  • detalii despre curatorul și administratorul judiciar;
  • toate notificările anterioare

CIR a fost înființat prin lege, prin urmare, informațiile incluse în acesta pot fi considerate ca fiind obligatorii din punct de vedere legal.

În afară de CIR, există, de asemenea, un Registru național pentru cazurile de reeșalonare a datoriilor (Landelijk Register SchuldsaneringenLRS), care este administrat de unul dintre Consiliile de asistență juridică (Raden voor rechtsbijstand). Ca serviciu suplimentar (care nu este prevăzut prin lege), CIR conține, de asemenea, datele din LRS. Atât CIR, cât și LRS pot fi consultate online.

Precizări legale privind Registrul de insolvență din Țările de Jos

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul central de insolvență conține date referitoare la falimente, suspendarea plăților și anularea datoriilor pentru persoane fizice, și este gestionat de registrele locale de la diferite instanțe.

Este accesul gratuit la registrul de insolvență din Țările de Jos?

Da, accesul este gratuit.

Nu există restricții privind accesul online la CIR.

Pentru utilizatorii profesioniști, este disponibil un serviciu consultabil online care permite refolosirea datelor.

Cum puteți căuta în registrul de insolvență din Țările de Jos

Persoanele fizice pot fi căutate numai după următoarele criterii:

•           nume și data nașterii;

•           nume, codul poștal și numărul locuinței;

•           data nașterii, codul poștal și numărul locuinței.

Notificările de insolvență nu mai pot fi găsite în funcție de dată după trecerea unui interval de un an de la data publicării acestora. Societățile și entitățile juridice pot fi căutate după următoarele criterii:

•           denumirea societății;

•           numărul de identificare din registrul întreprinderilor;

•           adresa.

Istoricul registrului de insolvență din Țările de Jos

CIR a fost înființat la data de 1 ianuarie 2005. Prin urmare, toate cazurile începute sau notificate după acea dată pot fi găsite în CIR.

Link-uri

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul Central de Insolvență din Țările de Jos


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.
Având în vedere retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, statele membre responsabile cu gestionarea paginilor cu informații naționale actualizează în prezent conținutul de pe acest site. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Ultima actualizare: 06/02/2015