Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Skócia

Ez az ország átmeneti helyzetben van: hamarosan ki fog lépni az Európai Unióból.

Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható: angol.

Ez az oldal a skóciai fizetésképtelenségi nyilvántartásról nyújt tájékoztatást.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Mit kínál a skóciai fizetésképtelenségi nyilvántartás?

Az A link új ablakot nyit megAccountant in Bankruptcy weboldal útmutatást és dokumentumokat tartalmaz a skóciai fizetésképtelenségi eljárásokról. A weboldal a következő lehetőségeket kínálja:

  • hozzáférés jogszabályokhoz
  • a A link új ablakot nyit megfizetésképtelenségi nyilvántartásra mutató link, amely a következőkkel kapcsolatos adatokat tartalmazza:
    • csődeljárások
    • csődeljárási korlátozások
    • vagyonrendezési megállapodások
    • skóciai vállalkozások felszámolása és vagyonfelügyelete (a végelszámolást is ideértve).

A skóciai fizetésképtelenségi nyilvántartás a cégek vezetőiről nem tartalmaz adatokat.

A A link új ablakot nyit megMoney Scotland weboldal pénzügyek és tartozások vonatkozásában ad tanácsot, anyagokat tartalmaz hivatalos pénzügyi tanácsadók számára, és tájékoztatást nyújt az adósságrendezési rendszerről (vagyis azon jogszabályi rendszerről, amely lehetővé teszi az adósság ésszerű időn belül való visszafizetését, egyúttal védelmet nyújt a hitelezők fellépésével szemben).

A skóciai fizetésképtelenségi nyilvántartás fenntartója és üzemeltetője az Accountant in Bankruptcy (Csődbiztosság).

A skóciai DAS nyilvántartás (az adósságrendezési rendszer nyilvántartása – Debt Arrangement Scheme Register)

A A link új ablakot nyit megskóciai DAS nyilvántartás a jóváhagyott és folyamatban lévő adósság-visszafizetési programokról nyújt tájékoztatást. A DAS nyilvántartást a Money Scotland nevében a Civic tartja fenn és üzemelteti.

Ingyenes-e a skót fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

A skóciai fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés ingyenes. Emellett napi szinten letölthetők kereskedelmi adatok. További tájékoztatás a következő címen kérhető: A link új ablakot nyit megroienquiries@aib.gsi.gov.uk

Ingyenes-e a skóciai DAS-nyilvántartáshoz való hozzáférés?

A DAS-nyilvántartáshoz való hozzáférés ingyenes.

Hogyan végezzünk keresést a skót fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

A skót fizetésképtelenségi nyilvántartás interneten hozzáférhető. A felületen A link új ablakot nyit megfelhasználói regisztráció szükséges.

Hogyan végezzünk keresést a DAS-nyilvántartásban?

A DAS-nyilvántartás interneten hozzáférhető. A felületen A link új ablakot nyit megfelhasználói regisztráció szükséges.

A skóciai fizetésképtelenségi nyilvántartás története

A fizetésképtelenségi nyilvántartásokban való keresés alapján valamennyi folyamatban lévő, valamint az elmúlt két évben lezárt csődeljárási ügy adatai ismerhetők meg. Vagyonrendezési megállapodások esetében a nyilvántartás a folyamatban lévő, valamint az elmúlt évben lezárt ügyek adatait tartalmazza. Vállalkozások vagyonfelügyelete vagy felszámolása esetében a keresés alapján szintén a folyamatban lévő, illetve az előző évben befejezett ügyek adatai érhetők el.

A DAS-nyilvántartás története

A DAS-nyilvántartás weboldala a jóváhagyott és a folyamatban lévő adósság-visszafizetési programokról ad tájékoztatást.

Kapcsolódó linkek

A link új ablakot nyit megAccountant in Bankruptcy, A link új ablakot nyit megFizetésképtelenségi nyilvántartás, A link új ablakot nyit megMoney Scotland DAS (adósságrendezési rendszer), A link új ablakot nyit megSkóciai nyilvántartás, A link új ablakot nyit megDAS-nyilvántartás (felhasználói regisztráció)


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 15/08/2019