Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Insolventieregisters - Schotland

Let op: de oorspronkelijke versie van deze pagina (Engels) is onlangs gewijzigd. Aan de vertaling in het Nederlands wordt momenteel gewerkt.

 

Er bestaat geen officiële vertaling in de door u gewenste taal.
U kunt van deze tekst wel een automatische vertaling raadplegen. Let op: zo'n automatische vertaling dient alleen ter informatie. De beheerder van deze website kan niet instaan voor de kwaliteit van die vertaling.

Op deze pagina vindt u informatie over het insolventieregister van Schotland.


Insolventieregisters

Welke gegevens bevat het insolventieregister van Schotland?

De site De link wordt in een nieuw venster geopend.Accountant in Bankruptcy bevat informatie en materiaal over insolventie in Schotland. De site biedt:

  • toegang tot wetgeving;
  • een link naar het De link wordt in een nieuw venster geopend.insolventieregister met nadere informatie over:
    • faillissementen;
    • faillissementsbeperkingen;
    • beschermde trustakten;
    • liquidatie en receivership (onder bewindstelling) van ondernemingen in Schotland (waaronder solvente liquidaties).

Het insolventieregister van Schotland bevat geen nadere gegevens over of er een beheerder over een vennootschap is aangesteld in het kader van een administration-procedure.

De site Money Scotland geeft informatie over geld en schulden, materiaal voor goedgekeurde financiële adviseurs, informatie over schuldsanering (een wettelijke regeling om aflossing over een redelijke termijn te spreiden, met bescherming tegen procedures door de schuldeiser).

Het Schotse insolventieregister wordt beheerd door de Accountant in Bankruptcy.

Het Schotse DAS-register (Debt Arrangement Scheme Register)

Het De link wordt in een nieuw venster geopend.DAS Register of Scotland biedt informatie over goedgekeurde schuldbetalingsregelingen en schuldbetalingsregelingen waarvan de aanvraag nog in behandeling is. Het DAS-register wordt beheerd en bijgehouden door Civic, namens Money Scotland.

Is de toegang tot het Schotse insolventieregister kosteloos?

Inzage in het Schotse insolventieregister is kosteloos. Voor zakelijk gebruik is ook een optie beschikbaar voor het dagelijks downloaden van gegevens. Stuur voor meer informatie een e-mail naar De link wordt in een nieuw venster geopend.roienquiries@aib.gsi.gov.uk.

Is de toegang tot het Schotse DAS-register kosteloos?

Toegang tot het DAS-register is kosteloos.

Hoe opzoekingen verrichten in het Schotse insolventieregister?

Het Schotse insolventieregister is online beschikbaar. Men moet zich wel De link wordt in een nieuw venster geopend.aanmelden als gebruiker.

Hoe opzoekingen verrichten in het DAS-register

Het DAS-register is online beschikbaar. Men moet zich wel De link wordt in een nieuw venster geopend.aanmelden als gebruiker.

Geschiedenis van het Schotse insolventieregister

Doorzoekingen van het insolventieregister leveren details op van alle actuele faillissementszaken, plus van alle faillissementen die in de afgelopen twee jaar zijn opgeheven. In het geval van beschermde trustakten levert doorzoeking van het register details op van actuele zaken, plus van alle faillissementen die in het afgelopen jaar zijn opgeheven. Ook als men zoekt naar onder bewindstellingen of liquidaties levert doorzoeking van het register details op van actuele zaken, plus van alle gevallen die in het afgelopen jaar zijn beëindigd.

Geschiedenis van het DAS-register

De site van het DAS-register biedt informatie over goedgekeurde schuldbetalingsregelingen en schuldbetalingsregelingen waarvan de aanvraag nog in behandeling.

Links

De link wordt in een nieuw venster geopend.Accountant in Bankruptcy, De link wordt in een nieuw venster geopend.insolventieregister, Money Scotland, De link wordt in een nieuw venster geopend.DAS Register of Scotland, De link wordt in een nieuw venster geopend.DAS Register (aanmelden als gebruiken)


De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.

Laatste update: 15/08/2019