Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Svédország

Ez az oldal a svéd fizetésképtelenségi nyilvántartásról nyújt tájékoztatást.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Mit kínál a svéd fizetésképtelenségi nyilvántartás?

A svéd Cégnyilvántartási Hivatal több olyan nyilvántartást is vezet, amelyek a bejegyzett cégekről nyújtanak tájékoztatást. A svéd Cégnyilvántartási Hivatal nem vezet egységes, koherens nyilvántartást fizetésképtelennek nyilvánított magánszemélyekről és jogi személyekről, nyilvántartást vezet azonban a fizetésképtelennek nyilvánított magánszemélyekről és a csődvagyonokról. A fizetésképtelennek nyilvánított cégekre vonatkozó információk azonban számos, a svéd Cégnyilvántartási Hivatal által fenntartott üzleti nyilvántartásban megtalálhatók. A svéd Cégnyilvántartási Hivatal által fenntartott nyilvántartások természetes személyekre, vagyonokra és cégekre vonatkozó információi internetes keresőmotor segítségével érhetők el.

A svéd Cégnyilvántartási Hivatal nyilvántartásaiban szereplő, a cégekkel, magánszemélyekkel és vagyonokkal kapcsolatos csődinformációkra (beleértve az internetes A link új ablakot nyit megkeresőmotor segítségével és a A link új ablakot nyit megsvéd Cégnyilvántartási Hivatallal való közvetlen kapcsolatfelvétel útján hozzáférhető információkat is) a továbbiakban a svéd fizetésképtelenségi nyilvántartás kifejezés utal.

A nyilvántartás cégekre, természetes személyekre és vagyonokra vonatkozó adatokat tartalmaz a csődeljárás különböző fokozataiban. Általában a következő típusú információk találhatók meg benne:

  • a csődeljárás kezdetének időpontja
  • az illetékes bíróság neve
  • az érintett neve, címe és cégjegyzékszáma, illetve személyi azonosítószáma
  • az eljárás fázisa
  • a csődgondnok neve és címe.

A nyilvántartást a svéd Cégnyilvántartási Hivatal kezeli és tartja fenn.

A nyilvántartásba csak bíróság által közölt információk kerülnek be. A svéd Cégnyilvántartási Hivatal az információkat azon a napon veszi nyilvántartásba, amelyen a bíróságtól megkapja őket. Ha természetes személyt nyilvánítanak fizetésképtelennek, az információ bekerül azokba az üzleti nyilvántartásokba, amelyekben a természetes személyt nyilvántarthatják.

Ingyenes-e a svéd fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

A svéd fizetésképtelenségi nyilvántartás információihoz a svéd Cégnyilvántartási Hivatallal való telefonos kapcsolatfelvétel útján ingyenesen lehet hozzájutni. Írásbeli tájékoztatást a legtöbb esetben díjfizetés ellenében lehet kérni.

Az internetes keresőmotor ingyenes hozzáférést biztosít a cégekkel kapcsolatos csődinformációkhoz. További információk csak regisztrált felhasználók számára érhetők el, díjfizetés ellenében.

Hogyan végezzünk keresést a svéd fizetésképtelenségi nyilvántartásban

Postai úton, e-mailben vagy telefonon bárki megkeresheti a svéd Cégnyilvántartási Hivatalt, hogy nyilvántartásban szereplő információt kérjen. Az internetes keresőmotort használva bárki végezhet keresést a nyilvántartásban cégnév, személynév, cégjegyzékszám, illetve személyi azonosítószám megadásával. 

A svéd fizetésképtelenségi nyilvántartás története

A nyilvántartásban szereplő információkat öt évig megőrzik.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 01/05/2010