menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Szellemi tulajdon


Az Európai Bizottság olyan képzési anyagokat kíván rendelkezésre bocsátani, amelyeket a gyakorló jogászok saját munkájukhoz, oktatóik pedig forrásanyagként használhatnak fel. Az európai e-igazságügyi portál ezen alszakasza az európai szellemi tulajdonjog területével foglalkozik. A szellemi tulajdon területén a jelenlegi és jövőbeli európai jogszabályokra vonatkozó információk a Bizottság honlapján találhatók.


Online konferenciák (webináriumok) a szellemi tulajdonról (OHIM Akadémia)

A szellemitulajdon-jogok olyan jogok, amelyek a szellemi alkotásokat védik. A szellemitulajdon-jogok a kreatív területek széles körét ölelik fel, így például a találmányokat, a formatervezési mintákat és a művészi kifejezés különböző fajtáit, valamint más, kereskedelmibb jellegű területeket is érint, például a védjegyeket és az üzleti titkot.

Az OHIM Akadémia a szellemi tulajdon valamennyi aspektusát lefedő online konferenciákat kínál angol nyelven. Ezek az online konferenciák az A link új ablakot nyit megOHIM Akadémia honlapján ingyenesen elérhetők.

Online képzés az európai szabadalmi jogról (Európai Szabadalmi Akadémia)

Az Európai Szabadalmi Akadémia számos online tanfolyamot állított össze a szabadalmakról és az európai szabadalmi rendszerről angol, francia és német nyelven. A tanfolyamok a nemzeti szabadalmi hivatalokban dolgozó alkalmazottaknak, a szabadalmi könyvtárosoknak és az e terület iránti összes többi érdeklődőnek szólnak. A tárgyalt témák magukban foglalják a keresést, az osztályozást és az ellentmondást.

Az online tanfolyamok az A link új ablakot nyit megEurópai Szabadalmi Akadémia honlapján ingyenesen elérhetők.

Az Európai Szellemi Tulajdonjogok HelpDesk könyvtára és képzési részlege

Azok a gyakorló jogászok, akik bővíteni kívánják a szellemi tulajdonnal vagy a szellemitulajdon-jogokkal kapcsolatos tudásukat, kapcsolatba léphetnek az Európai Szellemi Tulajdonjogok HelpDeskkel (IPR HelpDesk). Jóllehet a HelpDesk elsősorban az uniós finanszírozású kutatási projektek kedvezményezettjeit és a nemzetközi partnerségi megállapodásokban érintett uniós kkv-kat segíti, a A link új ablakot nyit megkönyvtár és a A link új ablakot nyit megképzési részleg olyan oktatási segédanyagokat – így többek között közleményeket, esettanulmányokat, tájékoztatókat, gyakran feltett kérdésekre adott válaszokat, szószedetet, hasznos dokumentumokat, képzési csomagokat stb. – kínál, amely a gyakorló jogászok számára is hasznos lehet. Ezek a források elsősorban angol nyelven érhetők el.

Távoktatásos tanfolyamok (Szellemi Tulajdon Világszervezete – WIPO)

A WIPO – noha nem az uniós jogra specializálódott – a szellemi tulajdon valamennyi aspektusát lefedő hasznos alap- és emelt szintű online képzési modulokat kínál. A A link új ablakot nyit megtávoktatási tanfolyamok többek között a szellemi tulajdonnal, a szerzői joggal, a szabadalmakkal, a védjegyekkel stb. foglalkoznak, és angol, francia, német, spanyol és portugál nyelven érhetők el.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 01/10/2015