Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske dražbe - Engleska i Wales

Ova je zemlja u postupku povlačenja iz EU-a.

U sljedećem odjeljku navode se odredbe u Engleskoj i Walesu koje se odnose na oduzimanje imovine kao načina povrata dugovanja.


U Engleskoj i Walesu više ne postoji obveza da sudac okružnog suda odobri i imenuje poduzeća za preseljenje i voditelje dražbi. Poveznica se otvara u novom prozoruOdjeljkom 41. Priloga 12. Zakonu o sudovima i izvršenju odluka predviđa se prodaja robe na javnim dražbama ako sud ne naloži drukčije.

Poduzeća za preseljenje i voditelji dražba prijavljuju se pojedinom sudu i podnose informacije o svojim cijenama i postojećem osiguranju što omogućuje donošenje odluka o imenovanju na lokalnoj razini. Povjerenstvo upravitelja donosi službenu odluku o tome koje će se poduzeće koristiti na temelju dostavljenih podataka i cijena.

Nakon imenovanja u sudskom uredu bit će istaknut popis na kojem su navedena imena i adrese imenovanih poduzeća. Popis će se svake godine ažurirati prije isteka pojedine potvrde o osiguranju. Ako je moguće, odabrani izvođači redovito će se izmjenjivati. Osnovna pravila primjenjuju se ako je moguće redovito koristiti usluge samo jednog poduzeća.

Najmanje sedam dana prije prodaje izvršitelj mora poslati dužniku i svim suvlasnicima obavijest o prodaji.

Nakon prodaje i primitka sredstava ostvarenih od prodaje od voditelja dražbe izvršitelj / upravitelj isporuke dužan je potvrditi da je obračunata sva roba nad kojom je preuzet nadzor i koja je zaplijenjena. Nalog treba biti prikladno ovjeren.

Daljnje pojedinosti o preseljenju, skladištenju i prodaji nadzirane robe potražite u Pravilnicima 34. – 43. Poveznica se otvara u novom prozoruPravilnika o preuzimanju nadzora nad robom.


Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.
Zbog povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije države članice trenutačno ažuriraju dio nacionalnih sadržaja na ovim internetskim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Posljednji put ažurirano: 10/10/2017