Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Tuomioistuinjärjestelmät jäsenvaltioissa - Englanti ja Wales

Tämä maa on siirtymävaiheessa EU:sta eroamisen vuoksi.

Tämän sivun alkukielistä versiota englanti on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.

Tässä jaksossa esitetään lyhyt katsaus Englannin ja Walesin tuomioistuimiin.


Oikeuslaitos – tuomioistuinjärjestelmä

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on kolme oikeudenkäyttöaluetta:  Englanti ja Wales, Skotlanti ja Pohjois-Irlanti. Tällä sivulla käsitellään tuomioistuimia Englannin ja Walesin oikeudenkäyttöalueella.

Oikeushallinto

Englannin ja Walesin oikeudenkäyttöalueella oikeushallinnosta vastaa useimmiten oikeusvirasto (Her Majesty’s Courts and Tribunals Service, Linkki avautuu uuteen ikkunaanHMCTS). HMCTS on Englannissa ja Walesissa oikeuslaitoksesta vastaavan Linkki avautuu uuteen ikkunaanoikeusministeriön alainen virasto.

Tuomioistuinhierarkia ja tuomioistuintyypit – lyhyt kuvaus

Rikosasioita käsittelevät Englannissa ja Walesissa seuraavat tuomioistuimet: Magistrates’ Courts, Crown Court, High Court -tuomioistuimen eri osastot (Divisional Courts) ja Court of Appeal -muutoksenhakutuomioistuimen rikosoikeusjaosto.

Siviiliasioita käsittelevät Englannissa ja Walesissa seuraavat tuomioistuimet: County Courts, High Court ja Court of Appealin siviilioikeusjaosto.

Uusi korkein oikeus (Supreme Court of the United Kingdom) on Yhdistyneen kuningaskunnan ylin muutoksenhakutuomioistuin sekä rikos- että siviiliasioissa. Skotlannin rikosasioissa ei tosin ole muutoksenhakuoikeutta korkeimpaan oikeuteen.

Lisätietoja Englannin ja Walesin tuomioistuimista on Englannin ja Walesin yleisiä tuomioistuimia käsittelevällä sivulla ja oikeusviraston (Linkki avautuu uuteen ikkunaanHer Majesty's Courts and Tribunals Service, HMCTS) verkkosivustossa. Lisätietoja joistakin Englannin ja Walesin tribunal-tuomioistuimista ja erikoistuomioistuimista on Englannin ja Walesin erikoistuomioistuimia käsittelevällä sivulla.

Linkkejä

Linkki avautuu uuteen ikkunaanHMCTS, Linkki avautuu uuteen ikkunaanoikeusministeriö, Linkki avautuu uuteen ikkunaanHer Majesty’s Courts and Tribunals Service


Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.
Näiden sivujen kansallisesta sisällöstä vastaavat jäsenvaltiot päivittävät parhaillaan sivuja Britannian EU-erosta johtuvien muutosten vuoksi. Kaikki sivut eivät välttämättä ole vielä ajan tasalla, mutta tiedot korjataan aikanaan.

Päivitetty viimeksi: 12/06/2017