Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Gerechtelijke systemen - Engeland en Wales

Dit land zit in een overgangsproces om de EU te verlaten.

Let op: de oorspronkelijke versie van deze pagina (Engels) is onlangs gewijzigd. Aan de vertaling in het Nederlands wordt momenteel gewerkt.

Op deze pagina vindt u een kort overzicht van de rechtbanken in Engeland en Wales.


Organisatie van justitie – rechtssystemen

Het Verenigd Koninkrijk heeft drie rechtsgebieden: Engeland en Wales, Schotland en Noord‑Ierland. Op deze pagina worden de rechtbanken in het rechtsgebied Engeland en Wales behandeld.

Beheer van de rechtbanken

De verantwoordelijkheid voor het beheer van veel van de rechtbanken en tribunals in Engeland en Wales berust bij Her Majesty’s Courts and Tribunals Service (De link wordt in een nieuw venster geopend.HMCTS). HMCTS is een onderdeel van het De link wordt in een nieuw venster geopend.ministerie van Justitie, dat verantwoordelijk is voor het rechtsstelsel in Engeland en Wales.

Soorten rechtbanken en de hiërarchie ertussen – korte beschrijving

Strafzaken in Engeland en Wales worden behandeld in de magistrates' courts, het Crown Court, de divisional courts van het High Court en de strafkamer van het Court of Appeal.

Civiele zaken in Engeland en Wales worden behandeld in de county courts, het High Court en de civiele kamer van het Court of Appeal.

Het nieuwe Supreme Court (hooggerechtshof) van het Verenigd Koninkrijk vormt voor zowel strafzaken als civiele zaken de hoogste beroepsinstantie, hoewel er voor Schotse strafzaken geen beroep kan worden ingesteld bij het Supreme Court.

Voor meer gedetailleerde informatie over rechtbanken in Engeland en Wales kunt u terecht op de pagina over de gewone rechtbanken in Engeland en Wales en op de website van De link wordt in een nieuw venster geopend.Her Majesty's Courts and Tribunals Service. Informatie over enkele van de tribunals en gespecialiseerde rechtbanken in Engeland en Wales is te vinden op de pagina over gespecialiseerde rechtbanken in Engeland en Wales.

Links

De link wordt in een nieuw venster geopend.HMCTS, De link wordt in een nieuw venster geopend.Ministerie van Justitie, De link wordt in een nieuw venster geopend.Her Majesty’s Courts and Tribunals Service


De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.
Sommige pagina's van deze website worden aangeleverd door de EU-landen. Momenteel doen zij het nodige om die pagina's aan te passen aan de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Mocht bepaalde informatie nog niet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie weerspiegelen, dan is dit onbedoeld en zal dit worden gecorrigeerd.

Laatste update: 12/12/2016