Fechar

A VERSÃO BETA DO PORTAL JÁ ESTÁ DISPONÍVEL

Visite a versão BETA do Portal Europeu de Justiça e conte-nos a sua experiência!

 
 

Percurso de navegação

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Zemljišne knjige u državama članicama - Austrija

Esta página foi traduzida automaticamente. A qualidade da tradução não pode ser garantida.

Qualidade da tradução: inaceitável

Considera que esta tradução foi útil?

Na ovoj stranici portala nalazi se pregled zemljišnih knjiga u Austriji.


Što se nudi u njemačkim zemljišnim knjigama?

Odgovori na pravna i činjenična pitanja mogu se dobiti u zemljišnim knjigama. Zemljišne knjige sadržavaju dokumentirane informacije o svim pravno obvezujućim zemljišnim transakcijama u Austriji.

Austrijske zemljišne knjige i elektronički arhivi dostupni su putem sudova, javnih bilježnika, odvjetnika i agencija za izdavanje računa.

Je li pristup njemačkoj zemljišnoj knjizi besplatan?

Mora se platiti mala naknada. Mora se isplatiti sudu, javnom bilježniku, odvjetniku ili jednoj od agencija za izdavanje računa. Agencije za izdavanje računa navedene su pod naslovom „Zemljopisni registar” na početnoj stranici austrijskog pravosuđa. Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.justiz.gv.at/

Kako pretraživati njemačke zemljišne knjige

Unošenjem broja katastarske općine i broja ležišta (EZ) ili broja zemljišta iz baze podataka mogu se pronaći sljedeći podaci:

  • Tekući i povijesni izvadci iz zemljišnih knjiga
  • Izvadci iz pomoćnih materijala

Te informacije uključuju sve uspravne podatke. Pristup izbrisanim podacima može se dobiti i na zahtjev (za podatke unesene nakon prelaska na elektronički registar). Stariji podaci dostupni su samo u papirnatom obliku.

Opći registar, zbirka dokumenata i pomoćni direktoriji su javni. Pristup informacijama jednostavnim pretraživanjem osoba (vlasnika) strogo je ograničen. Na temelju dokaza o pravnom interesu, takvu pretragu mogu provesti okružni sudovi (zemljišne knjige)

Povijest

Od 1870. do 1992. zemljišne knjige vodile su se u papirnatom obliku. Između 1980. i 1992. podaci su preneseni u zemljišnu bazu podataka. Zemljišne knjige 7.5.2012. preseljene su u novi postupak programiranja i otad su se dalje razvijale (automatizirane).


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 13/08/2020