Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Zemljiške knjige v državah članicah - Francija

Tämän sivun teksti on konekäännös, eikä sen laatua voida taata.

Konekäännöksen arvioitu laatutaso: Heikko

Onko käännös mielestäsi hyödyllinen?


Francija ima zaradi zgodovinskih razlogov dva oglaševalska sistema: sistem splošnega prava, ki se izvaja v departmajih Spodnjega Ren, Gornjega Ren in Moselle.

V teh treh oddelkih je zemljišče objavljeno v zemljiški knjigi, ki ga vodijo zemljiške pisarne, v preostalem delu Francije pa v okviru storitev oglaševanja zemljišč (SPF), ki vodijo zemljiško knjigo.

Katere informacije je mogoče najti v zemljiški knjigi in v zemljiški knjigi?

Dokument o stavbah objavlja dokumente.

Tako je na primer vsak dokument, s katerim se prenese lastništvo nepremičnine (na primer pogodba o prodaji ali akt o delitvi), tudi če je ta akt pogojen, s kakršnim koli sprejetjem ali vzpostavitvijo stvarne pravice (na primer podarjanje ali prenos užitka na nepremičnini), sodnimi odločbami v zvezi z zgradbo, odločbami upravnih organov, ki omejujejo pravico do razpolaganja, dolgoročnimi zakupi, klavzulami, ki omejujejo pravico do lastnine (na primer klavzula neodtujljivosti), na nepremičninah (na primer hipotek ali večine pravic).

V zemljiški knjigi Alzacije Moselle na drugi strani so bile objavljene pravice.

Naslov se vpiše v zemljiško knjigo, pravica do lastnine v stavbi, ki je posledica dejanja, pa tudi dejanski položaj (lastninska pravica, ki izhaja iz oderuštva ali pristopa). Vključuje na primer območje ali katero koli drugo stvarno pravico, ki jo daje zakup, užitek, uporabo, stanovanje, služnost, zastavne pravice, hipoteke, najemnike in najemniške pravice za 12 let, pravice, ki izhajajo iz nekaterih sodnih odločb, itd.

Kako si oglejte zemljiško knjigo in zemljiško knjigo?

Zunaj treh francoskih departmajev Spodnje Ren, zgornjega Rena in Moselle je zemljiška knjiga v Franciji, ki jo vodi služba za oglaševanje v Land (Land Advertising Services – SPF). SPF je neodvisen drug od drugega. Francija postopoma zmanjšuje število FPS na svojem ozemlju. Čeprav jih je bilo 354, jih je trenutno 120.

Vsi, ki želijo pridobiti informacije o pravnem položaju stavbe, se morajo uporabljati za SPF, na katerem temelji zgradba. Za ponazoritev lahko pozna imena zaporednih lastnikov in ceno različnih prodaj. Vsak oddelek prosilcu izda informacije in kopije dokumentov iz stavbne datoteke, ki se nanašajo na zgradbo ali osebo, ki ima zgradbo, ki spada v njeno pristojnost. Te informacije niso brezplačne. Stroški se razlikujejo glede na vrsto in število vlog. Te informacije trenutno niso centralizirane. Da bi vedeli, katere informacije se nanašajo na stavbe, ki se nahajajo v različnih izvirih, je treba sprejeti toliko zahtevkov, kot je zadevni prednji zaščitni sistem.

Ta datoteka je zdaj v celoti digitalizirana in računalniška. V okviru splošne uporabe računalniškega sistema imajo nekateri francoski notarji dostop do podatkov, ki jih ima ob istem času vsa francoska zvezna javna služba (SPF), prek strežnika, ki ga upravlja Visoki svet notariata. Neposreden dostop do podatkov v datoteki o nepremičninah ni odprt za druge pravne strokovnjake ali posameznike.

Kar zadeva departmaje Spodnje Porenje, Gornje Ren in Moselle, je bil zemljiški kataster od leta 2008 popolnoma računalniško voden. Vpogled v podatke v zemljiški knjigi in registru vlog na kraju samem ali na daljavo je brezplačen. Vsaka oseba, ki se posvetuje s temi podatki, lahko pridobi kopijo od registra ali javne ustanove. Kopijo izda javna ustanova z enostavnimi informacijami. Te storitve niso brezplačne.

Pravice posvetovanja se razlikujejo glede na kakovost prosilca. Nekateri strokovnjaki, kot so notarji, imajo širšo pravico do posvetovanja (možnost iskanja v vseh knjigah podatkov o ljudeh in stavbah). Posvetovanje z imenom osebe je odprto za druge strokovnjake, kot so odvetniki, ali zlasti za osebo, ki ima izvršilni naslov ali dovoljenje sodnika. Vpogled v stavbo je odprt za vse.


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 05/08/2020