Cerrar

YA ESTÁ DISPONIBLE LA VERSIÓN BETA DEL PORTAL

Visite la versión BETA del Portal Europeo de e-Justicia y díganos qué le parece.

 
 

Recorrido de navegación

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Zemljišne knjige u državama članicama - Mađarska

Esta página es una versión realizada por traducción automática. No hay garantía de que sea de calidad.

Esta traducción ha recibido la siguiente evaluación: inaceptable

¿Le ha resultado útil?

Ovaj odjeljak sadržava pregled Mađarske zemljišne knjige.


Pregled usluga koje se pružaju u zemljišnim knjigama hungarian?

Mađarski zemljišne knjige u Ministarstvu poljoprivrede i mađarska upravljanja zemljištem.

Službeno web-mjesto pokrajine ureda Mađarske pruža informacije o razini mreže Mađarskih zemljišnih ureda, kao i pristup cjelovitom institucionalnu mrežu za upravljanje zemljištem, s pojedinostima o:Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.foldhivatal.hu/

  • njihove zadaće
  • svoje dužnosti i uslugama koje pružaju
  • novi i važni projekti

Možete preuzeti administrativne obrasce i pročitajte našu elektroničkih usluga i uvjetima za pristup sustavu na internetu. Relevantno zakonodavstvo možete pronaći ovdje.

Je li pristup zemljišnim knjigama hungarian besplatan?

Registrirani korisnici (javna upravna tijela, banke, odvjetnici, javni bilježnici, općinska tijela, agencije za nekretnine itd.) od 2003. (magyarországi földhivatalok) omogućuje pristup internetskim uslugama (TAKARNET) podataka, u skladu s odredbama relevantnog zakonodavstva podliježe plaćanju pristojbe.Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.foldhivatal.hu/

U 2011. pokrenut je u lipnju portalu vlasti izravno građanima središnja platforma za online Land (Ured Földhivatal Online), u kojoj su građani na isti način kao registrirani korisnici mogu se koristiti internetskim uslugama koje podliježu plaćanju naknada.

Osim toga, na internetu Land ureda, ograničen broj podataka besplatno.Besplatno dostupna obuhvaća samo opisne podatke o svojstvima (prvi dio imovine bilance). Baza podataka može se pretraživati po broju paketa helyrajzi (vámfelhatalmazási szám) ili adresa nekretnine. Internetske usluge dostupni su od 24. do 0. registriranim korisnicima i građanima putem interneta.

Način pretraživanja zemljišnih knjiga hungarian

Općenito, možete pretraživati na temelju:

  • referentni land-register;
  • broj paketa; ili
  • adresa nekretnine.

Korisnici s posebnim pravima (policija, tijela nadležna za istragu, sudski ovrhovoditelji, javni bilježnici u nasljednim predmetima) mogu pretraživati na temelju imena i osobne podatke vlasnika i/ili ovlaštena osoba.

Povijest zemljišnih knjiga hungarian

U Mađarskoj, pravnih i administrativnih sustava za vođenje registra službeni naziv:„jedinstvenog sustava upravljanja zemljišnim knjigama.Od 1971. godine ona se smatra „jedinstvene” jer se katastarskom izmjerom podataka i pravnim podacima (telekkönyv Grundbuch”), „pravno i institucionalno u integriranom obliku. Jedinstvenu institucionalnu mrežu koja obuhvaća sve zemljišnih ureda odgovorna je za registriranja pravnih transakcija i promjena u katastarskim kartama, pružanje podataka i obavljanje drugih zadaća povezanih sa zemljišta i izgrađene nekretnine. Europa je prva takve vrste u Mađarskoj title-based jedinstvenog sustava upravljanja zemljišnim knjigama.

Sustav služi hungarian u više od jedne svrhe, s obzirom na to da uz svoje aktivnosti koje obuhvaćaju cijeli spektar zemljišnim knjigama koje provodi niz drugih zadataka, kao što su uspostava i održavanje geodetskih kontrolnoj točki mreže, izradu topografskih karata, zemljište, zakup zemljišta na registraciju i održavanje administrativnih granica.

Ta složena javnoj bazi podataka koja sadrži informacije o poljoprivrednim zemljištem i nekretninama, odnosno, na neki od najvažnijih sastavnica gospodarskog života, promet, poljoprivredu i kredita za upravljanje zemljištem upravlja na integrirani način i obuhvaća cijelo administrativno područje mađarska.Cilj sustava je da potpomogne provedbu prava vlasništva, zdravog okoliša, slobode poduzetništva i tržišnog natjecanja, i da službeno registriraju prirodnog i umjetnog orijentiri pružajući jedinstven i javno ovjere sustava upravljanja zemljišnim knjigama i infrastruktura prostornih podataka.

Opći je cilj te druge zemlje i ukupne imovine za registraciju nepokretne imovine, sigurnost i prava vlasništva i druga prava na imovini osiguravanjem jedinstvenih i provjerenih sustava upravljanja zemljišnim knjigama i javno infrastruktúrát.Az jedinstvenog sustava upravljanja zemljišnim knjigama ima dva posebna cilja treba provesti.
U zemljišnim knjigama real-estate-related pravni je cilj zaštititi prava i službenih dokumenata, a da se istovremeno jamči sigurnost u dobroj vjeri i nositelja i promicanje rentabilno korištenje nekretnine.S druge strane, cilj je gospodarski sustav koji služi kao jedinstvena osnova za planiranje i za utvrđivanje financijskih obveza, kako bi se olakšalo upravljanje i ulaganja u nekretnine kroz pružanje statističkih podataka, te da pružaju usluge društvu kao cjelini.

Ostale poveznice

Poveznica se otvara u novom prozoruDržavni portal

Poveznica se otvara u novom prozoruSlužbeno web-mjesto pokrajine Földhivatal uredi (Mađarska)


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 12/04/2017