Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registre funciare în statele membre - Italia

NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini italiană a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.

Această secțiune vă oferă o imagine de ansamblu asupra registrului funciar din Italia.


Ce informații oferă registrul funciar din Italia?

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrele funciare din Italia sunt administrate de către Agenzia del Territorio, un organism public non-economic care funcționează sub controlul Ministerului Economiei și Finanțelor, și, de asemenea, îndeplinește funcții cadastrale (privind proprietățile).

Registrele oferă informații privind actele de transfer al dreptului de proprietatea și al altor drepturi funciare, precum și constituirea sau radierea de ipoteci.

În plus, Linkul se deschide într-o fereastră nouăProvincia Trento și Bolzano autonomă administrează propriul registru. Acesta oferă, în principal, informații cadastrale (privind proprietățile).

Este gratuit accesul la registrul funciar din Italia?

Accesul la registre este supus plății unei taxe. Astfel, procedura pentru accesul online necesită înregistrarea prealabilă la serviciile financiare online ale Poste Italiane (Sistemul Poștal din Italia).

Registrul Provinciei Trento și Bolzano este accesibil numai utilizatorilor înregistrați.

Modul de căutare în registrul funciar din Italia

Informațiile păstrate în registrele funciare sunt organizate în funcție de subiect (persoană fizică sau juridică). Puteți căuta informații în funcție de persoană, proprietate sau act.

Istoricul registrului funciar din Italia

Procesul de automatizare a informațiilor înregistrate a început în anul 1986. În urma unei reorganizări majore a Ministerului Finanțelor, registrele cadastrale și funciare au fost integrate într-o singură administrație iar transferul electronic a început în 1995. Ultima reformă amplă a administrației financiare a creat patru agenții fiscale autonome (inclusiv Agenzia del Territorio, care funcționează de la 1 ianuarie 2001). Automatizarea serviciilor s-a intensificat având drept rezultat sistemul informatic existent care a fost lansat la începutul anului 2007.


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.

Ultima actualizare: 13/10/2020