Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Tagállami szintű ingatlannyilvántartások - Málta

Ez a fejezet a máltai ingatlan-nyilvántartásról nyújt áttekintést.


Mit kínál az ingatlan-nyilvántartás?

A Máltai Földhivatal elektronikus nyilvántartása csak a Földhivatal, továbbá két másik kormányszerv munkatársai számára elérhető, akik közül az utóbbiak csak lekérdezési joggal rendelkeznek.

A nyilvántartásban található adatok egyelőre nem fedik le a máltai szigetek területének egészét; a nyilvántartás összeállítása még folyamatban van, és elképzelhető, hogy a jövőben online szolgáltatásként is elérhető lesz. Az ügyfelek jelenleg a vonatkozó nyomtatvány kitöltésével kezdeményezhetnek keresést a nyilvántartásban. Általános kérdésekkel a Máltai Földhivatal igazgatójához lehet fordulni a következő címen: Malta Land Registry, Casa Bolino, 116 West Street, Valletta VLT 1535.

Telefonon a +35621239777 telefonszámon lehet érdeklődni, e-mail pedig a A link új ablakot nyit megland.registry@gov.mt címre küldhető.

Ingyenes-e a máltai ingatlan-nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Nem, a máltai ingatlan-nyilvántartáshoz díjfizetés ellenében lehet hozzáférni. A díj lekérdezésenként 4,66 EUR.

Hogyan végezzünk keresést az ingatlan-nyilvántartásban

Az ügyfelek a vonatkozó űrlap kitöltésével kezdeményezhetnek lekérdezést az ingatlan-nyilvántartásban.

A máltai ingatlan-nyilvántartás története

A nyilvántartást 1982-ben a máltai jogszabályok 296. fejezetében foglalt, az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény hozta létre.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 26/03/2020