Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Kadasters in de lidstaten - Noord-Ierland

Dit land zit in een overgangsproces om de EU te verlaten.

Let op: de oorspronkelijke versie van deze pagina (Engels) is onlangs gewijzigd. Aan de vertaling in het Nederlands wordt momenteel gewerkt.

Op deze pagina vindt u een overzicht van het kadaster van Noord-Ierland.


Welke gegevens bevat het Noord-Ierse kadaster?

De link wordt in een nieuw venster geopend.Land & Property Services Northern Ireland biedt statische (onveranderlijke) informatie over de regels en richtsnoeren voor de diverse kadasters.

De link wordt in een nieuw venster geopend.LandWeb Direct (rechtstreekse toegang voor klanten)

Deze service biedt:

  • zoekmogelijkheden;
  • de naam van de eigenaar van een onroerend goed en de eraan verbonden bezwaringen;
  • de mogelijkheid informatie uit het register te downloaden en af te drukken.

Is de toegang tot het kadaster in Noord-Ierland kosteloos?

Ja, de statische informatie is kosteloos te raadplegen. Om gebruik te kunnen maken van de zoekmogelijkheden moeten gebruikers zich aanmelden en zijn er veelal vergoedingen te betalen.

Hoe opzoekingen verrichten in het Noord-Ierse kadaster?

Er kan gezocht worden op eigendomskaarten, afmeting van het eigendom en eigendomsdocumenten. In deze databank staan de namen van de eigenaars en eventuele bezwaringen van de eigendommen.

De service biedt geregistreerde gebruikers elektronische mogelijkheden (e-registration) voor het invullen van verscheidene formulieren, de berekening van onkosten en het indienen van informatie

Geschiedenis van het Noord-Ierse kadaster

Het kadaster is in 1891 opgericht. Daarvoor werd de eigendom van grond ingeschreven in het aktenregister (Registry of Deeds), dat in 1706 werd opgericht. Land & Property Services houdt drie kadasters bij, voor alle kadastrale akten en verplichte registraties van bezwaringen.

Links

De link wordt in een nieuw venster geopend.Land & Property Services – Land Registers

De link wordt in een nieuw venster geopend.Europese Dienst voor kadastrale informatie


De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.
Sommige pagina's van deze website worden aangeleverd door de EU-landen. Momenteel doen zij het nodige om die pagina's aan te passen aan de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Mocht bepaalde informatie nog niet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie weerspiegelen, dan is dit onbedoeld en zal dit worden gecorrigeerd.

Laatste update: 25/02/2019