Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Zemljiške knjige v državah članicah - Severna Irska

Ta država je v postopku izstopa iz EU.

Izvirna jezikovna različica te strani angleščina je bila pred kratkim spremenjena. To jezikovno različico trenutno prevajajo naši prevajalci.

Na tej strani je pregled zemljiške knjige Severne Irske.


Kateri podatki so v zemljiški knjigi Severne Irske?

Zemljiška služba Severne Irske (Povezava se odpre v novem oknuLand and Property Services Northern Ireland) zagotavlja statične (nespremenljive) informacije o pravilih, predpisih in smernicah, ki urejajo vodenje različnih registrov.

Povezava se odpre v novem oknuLandWeb Direct (storitev neposrednega dostopa za uporabnike)

Služba zagotavlja:

  • orodja za iskanje,
  • ime lastnika in obremenitve nepremičnine,
  • orodje, ki omogoča prenos in tiskanje podatkov iz zemljiške knjige.

Ali je dostop do zemljiške knjige Severne Irske brezplačen?

Da, dostop do statične vsebine je brezplačen. Uporabniki, ki želijo dostopati do orodij za iskanje, se morajo za storitev registrirati in v večini primerov plačati takso.

Kako iskati po zemljiški knjigi Severne Irske

Orodja za iskanje vključujejo dostop do zemljevidov nepremičnine, velikosti nepremičnine in dokumentacije v zvezi z nepremičnino. Ta zbirka podatkov vsebuje imena lastnikov in vse obremenitve nepremičnin.

Orodja e-registracije omogočajo registriranim uporabnikom izpolnjevanje različnih obrazcev za registracijo, izračun taks in predložitev podatkov v elektronski obliki.

Zgodovina zemljiške knjige Severne Irske

Zemljiška knjiga je začela delovati leta 1891, pred tem pa je bilo lastništvo zemljišč evidentirano v registru listin, ki je bil uveden leta 1706. Zemljiška služba upravlja tri registre: zemljiško knjigo, register listin in register za vpise obremenitev premoženja.

Sorodne povezave

Povezava se odpre v novem oknuZemljiška služba – zemljiške knjige (Land & Property Services – Land Registers)

Povezava se odpre v novem oknuEvropski informacijski sistem za zemljišča (European Land Information Service)


Strani v jezikih držav članic pripravljajo posamezni nacionalni organi, njihov prevod pa zagotavlja prevajalska služba Evropske komisije. Prevodi zato morda še ne vsebujejo kasnejših sprememb izvirnika, ki so jih vnesli nacionalni organi. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za informacije ali podatke, ki jih vsebuje oziroma na katere se sklicuje ta dokument. Za pravila o avtorskih pravicah države članice, ki je odgovorna za to stran, glejte pravno obvestilo.
Zaradi izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije države članice posodabljajo strani z nacionalno vsebino na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Zadnja posodobitev: 25/02/2019