Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Tagállami szintű ingatlannyilvántartások - Hollandia

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata holland nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

 

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Ez a szakasz a holland ingatlan-nyilvántartásról nyújt áttekintést.


Mit kínál a holland ingatlan-nyilvántartás?

A A link új ablakot nyit megholland ingatlan-nyilvántartás tulajdonosa és fenntartója a Kadaster (Földhivatal, Ingatlan-nyilvántartási és Térképészeti Ügynökség), amely a bármely ingatlant (ideértve a földet és az épületeket is) érintő jogok és érdekeltségek, valamint az ingatlanok jellemzőinek (például méret) bejegyzéséért felelős állami hatóság.

Ingyenes-e a holland ingatlan-nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Nem, díjat számítanak fel. További információért kérjük, látogasson el a A link új ablakot nyit megKadaster weboldalára.

Hogyan lehet keresni a holland ingatlan-nyilvántartásban?

Azok a hollandiai szakemberek, akik előfizettek a holland ingatlan-nyilvántartás szolgáltatására, a következő keresési paraméterek segítségével kereshetnek:

 • a tulajdonos vagy az ingatlanhoz köthető személy neve,
 • cím,
 • postai irányítószám,
 • telekkönyvi azonosító,
 • térkép,
 • helyrajzi térkép,
 • okiratszám,
 • ingatlan neve.

Minden információ hollandul van feltüntetve, és a számlázás havonta történik.

Az A link új ablakot nyit megEULIS-ban (Európai Földügyi Információs Szolgáltatás) részt vevő országok előfizető szakmai felhasználói a következő paraméterek segítségével kereshetnek a holland ingatlan-nyilvántartásban:

 • cím,
 • postai irányítószám,
 • telekkönyvi azonosító,
 • térkép,
 • helyrajzi térkép.

Minden információ angolul van feltüntetve, a számlázás az érintett nemzeti ingatlan-nyilvántartáson keresztül történik.

Magánszemélyek a következő paraméterek segítségével kereshetnek a holland ingatlan-nyilvántartásban:

 • cím,
 • postai irányítószám.

Minden (igaz, a szakmai felhasználók számára biztosítottaknál szűkebb körű) információ hollandul van feltüntetve, a fizetés pedig történhet Mastercard, Visa Electron, Visa, American Express, Diners Club típusú kártyával, az iDEAL-on keresztül, vagy internetes csekkel.

A holland ingatlan-nyilvántartás története

Minden ingatlanra vonatkozóan a holland Kadaster alapításának (1832) időpontjától kezdődően áll rendelkezésre információ.

Az 1981–1985 közötti időszakban a holland Kadaster az akkor nyilvántartott információkat számítógépesített rendszerekben rögzítette. Az 1985 utáni információk az interneten keresztül hozzáférhetők. A történeti információkhoz (1832-től 1985-ig) a Kadaster alkalmazottai férhetnek hozzá a digitális archívumokban.

Kapcsolódó linkek

A link új ablakot nyit megEurópai Földügyi Információs Szolgáltatás, A link új ablakot nyit megKadaster (Ingatlan-nyilvántartási és Térképészeti Ügynökség)


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 06/02/2015