Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Lakimiesten koulutus jäsenvaltioissa

Tämän sivun alkukielistä versiota englanti on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.


 

Tätä sivua ei ole käännetty valitsemallesi kielelle.
Halutessasi voit tutustua sivun konekäännökseen. Huomaa, että konekäännös on vain suuntaa antava. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Lakimiesten harjoitteluun liittyvää koulutusta järjestävät EU:n jäsenvaltioissa useimmiten asianajajayhdistykset sekä yksityiset asianajotoimistot, koulutuksentarjoajat ja yliopistot. Joissakin jäsenvaltioissa tätä tehtävää hoitavat muutoksenhakutuomioistuimet ja oikeusministeriö. Jos jatkokoulutusta on tarjolla, sen valvonta kuuluu asianajajayhdistyksille.


Seuraavilla tietosivuilla kerrotaan lakimiesten koulutuksesta EU:n jäsenvaltioissa. Niistä voi olla hyötyä kansallisille asianajajaliitoille, jotta ne voivat vertailla sellaisten eri jäsenvaltioissa kouluttautuneiden lakimiesten koulutusta, jotka haluavat käyttää oikeuttaan sijoittautua toiseen jäsenvaltioon.

Tietosivut ovat Euroopan unionin asianajajaliittojen neuvoston (Council of Bars and Law Societies of Europe, CCBE) ja EIPAn tuomarien ja oikeusalan ammattien eurooppalaisen keskuksen laatimia Euroopan oikeusalan koulutusta koskevan pilottihankkeen yhteydessä. Lisätietoja täällä.


Tätä sivustoa ylläpitää Euroopan komissio. Sivuston tiedot eivät välttämättä edusta Euroopan komission virallista kantaa. Komissio ei ole vastuussa tiedoista, joita esitetään tai joihin viitataan tällä sivustolla. EU:n sivustoihin sovellettavat tekijänoikeussäännöt löytyvät oikeudellisesta huomautuksesta.

Päivitetty viimeksi: 20/09/2018