Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sustavi za izobrazbu odvjetnika u državama članica


Odvjetničke komore, privatne prakse ili odvjetnička društva, pružatelji usluga izobrazbe i sveučilišta glavni su organizatori vježbeničkog staža u državama članicama EU-a. U nekim je državama članicama ono u nadležnosti žalbenih sudova i ministarstava pravosuđa. Komora nadzire trajnu izobrazbu tamo gdje je dostupna.


U nastavku su navedeni informativni članci o sustavima za izobrazbu odvjetnika u državama članicama EU-a. Oni mogu biti korisni nacionalnim odvjetničkim komorama za usporedbu izobrazbe odvjetnika koji žele ostvarivati svoje pravo na slobodni poslovni nastan u drugoj državi članici.

Informativne članke su pripremili Poveznica se otvara u novom prozoruVijeće odvjetničkih komora Europe (CCBE) i Poveznica se otvara u novom prozoruEuropski centar za suce i odvjetnike EIPA-e u okviru pilot-projekta o europskoj pravosudnoj izobrazbi. Dodatne informacije dostupne su ovdje.


Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.

Posljednji put ažurirano: 01/02/2020