Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sustavi za izobrazbu odvjetnika u državama članica

Izvorna jezična inačica ove stranice engleski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.


 

Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Odvjetničke komore, privatne prakse ili odvjetnička društva, davatelji usluga izobrazbe i sveučilišta glavni su organizatori izobrazbe odvjetnika u državama članicama EU-a. U nekim državama članicama izobrazbu provode žalbeni sudovi i ministarstva pravosuđa. Komora nadzire trajnu izobrazbu tamo gdje je dostupna.


U nastavku su navedeni informativni listići o sustavima za izobrazbu odvjetnika u državama članicama EU-a. Oni mogu biti korisni nacionalnim odvjetničkim komorama i omogućiti usporedbu izobrazbe odvjetnika koji žele ostvarivati svoje pravo na slobodni poslovni nastan u drugoj državi članici.

Podatke su pripremili Vijeće odvjetničkih komora u Europi (CCBE) i Europski centar za suce i odvjetnike EIPA-e u okviru pokusnog projekta o europskoj pravosudnoj izobrazbi. Za više informacija kliknite ovdje.


Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.

Posljednji put ažurirano: 20/09/2018