Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A jogászképzési rendszerek a tagállamokban


A jogászok gyakorlati idejének letöltését elsősorban az ügyvédi kamarák, magánpraxisok vagy ügyvédi irodák, képzésszolgáltatók és egyetemek szervezik az uniós tagállamokban. Néhány tagállamban ezt a feladatot a fellebbviteli bíróságok és az igazságügyi minisztérium látja el. A továbbképzések felügyeletét – ahol létezik ilyen – az ügyvédi kamarák biztosítják.


E tájékoztatók részletezik az uniós tagállamok jogászképzési rendszereit. Hasznos információkkal szolgálhatnak a nemzeti kamarák számára, és segíthetnek összevetni, milyen képzésben részesültek azok a jogászok, akik élni szeretnének egy másik tagállamban a szabad letelepedéshez való jogukkal.

A tájékoztatókat az A link új ablakot nyit megEurópai Ügyvédi Kamarák Tanácsa (CCBE) és az EIPA A link új ablakot nyit megBírák és Jogászok Európai Központja állította össze az európai igazságügyi képzéssel kapcsolatos kísérleti projekt keretében. További információkért kattintson ide.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 01/02/2020