Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sistemele de formare a avocaților din statele membre


Barourile, cabinetele private sau firmele de avocatură, furnizorii de servicii de formare și universitățile sunt principalii organizatori de stagii de pregătire profesională pentru avocați în statele membre ale UE. În unele state membre, această sarcină este îndeplinită de curțile de apel și de Ministerul Justiției. Supervizarea formării continue, în cazul în care se face, este asigurată de barouri.


Fișele informative de mai jos descriu sistemele de formare a avocaților din statele membre ale UE. Acestea pot fi utile pentru barourile naționale și pentru a compara formarea profesională a avocaților care doresc să își exercite libertatea de stabilire în alt stat membru.

Fișele informative au fost realizate de Linkul se deschide într-o fereastră nouăConsiliul Barourilor Europene (CCBE) și de Linkul se deschide într-o fereastră nouăCentrul European pentru Judecători și Avocați al EIPA în cadrul proiectului-pilot privind formarea judiciară europeană. Faceți clic aici pentru mai multe informații.


Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.
Comisia actualizează conținutul acestui site, pentru a reflecta retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Ultima actualizare: 01/02/2020