Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

  • Domov
  • ...
  • ...
  • Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah


Odvetniške zbornice, zasebne odvetniške pisarne ali družbe, ponudniki izobraževanja in univerze so glavni organizatorji pripravniškega obdobja za odvetnike v državah članicah EU. V nekaterih državah članicah to nalogo opravljajo prizivna sodišča in ministrstvo za pravosodje. Nadzor stalnega izobraževanja, kjer obstaja, zagotavlja odvetniška zbornica.


Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah

Tukaj so na voljo informativni dokumenti, ki opisujejo sisteme za izobraževanje odvetnikov v državah članicah EU. Uporabni so lahko za nacionalne odvetniške zbornice kot pomoč pri primerjanju opravljenega izobraževanja s strani odvetnikov, ki želijo uveljavljati svojo pravico do svobode ustanavljanja v drugi državi članici.

Informativne dokumente sta pripravila Svet odvetniških združenj Evrope (CCBE) in Evropski center za sodnike in pravnike Inštituta EIPA v okviru pilotnega projekta o evropskem izobraževanju v pravosodju. Več informacij je na voljo tukaj.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Zadnja posodobitev: 14/02/2018