Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

  • Domov
  • ...
  • ...
  • Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah


Glavni organizatorji pripravniškega obdobja za odvetnike v državah članicah EU so odvetniške zbornice, zasebne odvetniške pisarne ali družbe, ponudniki usposabljanja in univerze. V nekaterih državah članicah to nalogo opravljajo pritožbena sodišča in ministrstvo za pravosodje. Nadzor stalnega usposabljanja, kjer obstaja, zagotavlja odvetniška zbornica.


Sledijo informativni pregledi sistemov usposabljanja odvetnikov v državah članicah EU. Lahko so koristni za nacionalne odvetniške zbornice ter za primerjavo usposabljanja odvetnikov, ki želijo uveljavljati svojo pravico do ustanavljanja v drugi državi članici.

Informativne preglede sta v okviru pilotnega projekta o evropskem izobraževanju v pravosodju pripravila Povezava se odpre v novem oknuSvet odvetniških združenj Evrope (CCBE) in Povezava se odpre v novem oknuEvropski center za sodnike in odvetnike Evropskega inštituta za javno upravo (EIPA). Več informacij je na voljo tukaj.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Zadnja posodobitev: 01/02/2020