Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

  • Domov
  • ...
  • ...
  • Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah

Izvirna jezikovna različica te strani angleščina je bila pred kratkim spremenjena. To jezikovno različico trenutno prevajajo naši prevajalci.


 

Za izbrano jezikovno različico ni uradnega prevoda.
Tukaj je na voljo strojni prevod vsebine. Opozarjamo, da je prevod samo okviren. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Odvetniške zbornice, zasebne odvetniške pisarne ali družbe, ponudniki izobraževanja in univerze so glavni organizatorji pripravniškega obdobja za odvetnike v državah članicah EU. V nekaterih državah članicah to nalogo opravljajo prizivna sodišča in ministrstvo za pravosodje. Nadzor stalnega izobraževanja, kjer obstaja, zagotavlja odvetniška zbornica.


Tukaj so na voljo informativni dokumenti, ki opisujejo sisteme za izobraževanje odvetnikov v državah članicah EU. Uporabni so lahko za nacionalne odvetniške zbornice kot pomoč pri primerjanju opravljenega izobraževanja s strani odvetnikov, ki želijo uveljavljati svojo pravico do svobode ustanavljanja v drugi državi članici.

Informativne dokumente sta pripravila Svet odvetniških združenj Evrope (CCBE) in Evropski center za sodnike in pravnike Inštituta EIPA v okviru pilotnega projekta o evropskem izobraževanju v pravosodju. Več informacij je na voljo tukaj.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Zadnja posodobitev: 20/09/2018