Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Jogszabályok a szervezett bűnözés elleni küzdelem területén


Az Európai Bizottság olyan képzési anyagokat kíván rendelkezésre bocsátani, amelyeket a szervezett bűnözés elleni küzdelem terén tevékenykedő gyakorló jogászok saját munkájukhoz, oktatóik pedig forrásanyagként használhatnak fel.


Online tanfolyam az „Európai jogi ismeretek a nemzetközi szervezett bűnözés elleni küzdelem eszközeként” témájában(Fondazione Italiana per il Notariato)

Ez az online tanfolyam az uniós jogról és büntetőjogi kérdésekről szóló általános részt, valamint a pénzmosás elleni küzdelemről, a bűnszervezetektől lefoglalt vagyontárgyak kezeléséről és értékesítéséről és a nemzetközi felszámolásokról szóló különös részeket foglal magában. A tanfolyam a kérdések polgári jogi következményeit is magában foglaló perspektívát nyújt, mert a tanfolyamot közjegyzők szemszögéből dolgozták ki. A tanfolyamot a Fondazione Italiana per il Notariato által vezetett és az Európai Bizottság által társfinanszírozott projekt keretében állították össze.

A tanfolyam A link új ablakot nyit megitt érhető el angol és olasz nyelven.

Küzdelem a számítástechnikai bűnözés ellen

„Számítástechnikai bűnözéssel kapcsolatos képzés bírók és ügyészek számára: koncepció” (Európa Tanács és Lisszaboni Hálózat)

E kezdeményezés célja, hogy segítse az igazságügyi képzési intézményeket a bíróknak és ügyészeknek szóló, számítástechnikai bűnözéssel és elektronikus bizonyítékokkal kapcsolatos képzési programok kidolgozásában, valamint hogy ezt a képzést beépítsék az e területen folyó standard alapszintű és munkahelyi képzésbe. Ezen túlmenően elősegítheti a bírók és ügyészek közötti hálózatépítést annak érdekében, hogy bővítsék tudásukat és az érdekelt partnereket képzési tevékenységek kialakítására ösztönözzék.

A kezdeményezést 2009 folyamán dolgozta ki az Európa Tanács (a számítástechnikai bűnözéssel kapcsolatos projektje részeként) és az igazságügyi képzési intézmények Lisszaboni Hálózata, egy számos érdekelt felet tömörítő munkacsoporttal együttműködésben.

A tanfolyam A link új ablakot nyit megitt érhető el angol nyelven.

Kapcsolódó linkek

A link új ablakot nyit megAz Európa Tanács számítástechnikai bűnözéssel kapcsolatos projektje

A link új ablakot nyit megA Lisszaboni Hálózat


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 08/02/2019