Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Közvetítés (mediáció) - Észtország


A közvetítésről szóló 2008/52/EK irányelvet a A link új ablakot nyit megbékéltetésről szóló törvény ültette át az észt jogba.


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Észtország

Közvetítés (mediáció)


10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A közvetítés eredményeképpen létrejött írásbeli megállapodás tartalmának végrehajthatóvá nyilvánítását annál a megyei bíróságnál kell kérni, amelynek illetékességi területén a közvetítési eljárást lefolytatták. A közvetítés eredményeképpen létrejött megállapodások végrehajthatóvá nyilvánítása céljából egyes esetekben a közjegyzők is jogosultak e megállapodások hitelesítésére. A közjegyzők elérhetőségeit a „Közjegyzőt keres” oldalra kattintva találhatja meg.

Amennyiben a felek vitája gyermekeket érint, a helyi hatóságokhoz fordulhatnak, akik a helyi hatóságok által finanszírozott családi közvetítői szolgálathoz irányítják őket, feltéve, hogy szükség van a szolgáltatásaikra. A link új ablakot nyit meghttp://www.sm.ee/sites/default/files/content-editors/eesmargid_ja_tegevused/Sotsiaalhoolekanne/Muud_toetused_ja_teenused/sotsiaalministeerium_perelepitusteenus.pdf

A békéltetésről szóló törvény értelmében a közvetítés nem ingyenes; a közvetítési díj a közvetítő és az érintett felek közötti megállapodás tárgya. A közvetítők egyesületének honlapján található adatok szerint a családi közvetítés díja alkalmanként 70 euró. A közvetítési díjat a felek között egyenlően osztják meg.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 21/01/2020