Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Közvetítés (mediáció) - Bulgária


Nemzeti jogbaPDF(1069 Kb)bg


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Bulgária

Közvetítés (mediáció)


10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

Az irányelv 6. cikkének (1) és (2) bekezdése értelmében a kérelmek fogadására hatáskörrel rendelkező hatóságok a körzeti bíróságok.

A közvetítésről szóló törvény „Az egyezségek végrehajthatósága” címet viselő 18. szakaszának (1) bekezdése egy jogvitában közvetítés útján elért egyezség bírósági egyezség jogerejével bír, és a körzeti bíróságoknak kell azt jóváhagyniuk.

A közvetítésről szóló törvény 18. szakaszának (2) bekezdése értelmében a bíróság azt követően hagyja jóvá az egyezséget, hogy azt a felek megerősítették, feltéve, hogy az egyezség nem ütközik a hivatkozott törvénybe vagy a közerkölcsbe.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 04/01/2019