Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Medierea - Bulgaria


Dreptul internPDF(1069 Kb)bg


GĂSIREA INSTANŢELOR/AUTORITĂȚILOR COMPETENTE

Instrumentul de căutare de mai jos vă va ajuta să identificați instanțele/autoritățile competente pentru un anumit instrument juridic european. Rețineți că deși am făcut eforturi pentru a stabili exactitatea rezultatelor, este posibil ca anumite cazuri excepționale privind determinarea competenței să nu fie acoperite.

Bulgaria

Mediere


Articolul 10 - informații referitoare la instanțele sau autoritățile competente

Articolul 10 - informații referitoare la instanțele sau autoritățile competente

Autoritățile competente să soluționeze cereri depuse în conformitate cu articolul 6 alineatele (1) și (2) din directivă sunt instanțele districtuale (de raion).

În temeiul articolului 18 alineatul (1) din Legea privind medierea, intitulat „Forța executorie a acordurilor”, un acord la care s-a ajuns în urma medierii are aceeași valoare ca o tranzacție judiciară și este supus aprobării de către instanțele districtuale.

În temeiul articolului 18 alineatul (2) din Legea privind medierea, instanța aprobă acordul, după ce acesta a fost confirmat de către părți, cu condiția să nu fie în contradicție cu legea sau cu ordinea publică.


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.

Ultima actualizare: 10/09/2020