Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Közvetítés (mediáció) - Észtország


A közvetítésről szóló 2008/52/EK irányelvet a A link új ablakot nyit megbékéltetésről szóló törvény ültette át az észt jogba.


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Észtország

Közvetítés (mediáció)


10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A közvetítés eredményeképpen létrejött írásbeli megállapodás végrehajthatóvá nyilvánítását annál a megyei bíróságnál (maakohus) kell kérni, amelynek illetékességi területén a közvetítési eljárást lefolytatták. A megyei bíróságok elérhetőségeit megtalálja a bíróságok A link új ablakot nyit megweboldalán. Az eljárásért 50 EUR illetéket kell majd fizetnie.

Az ügyvéd vagy közjegyző által vezetett békéltető eljárás eredményeként elért egyezséget (A link új ablakot nyit mega békéltetésről szóló törvény 2. szakaszának (2) és (3) bekezdése) közjegyző is hitelesítheti. A közjegyzők elérhetőségeit a „Közjegyzőt keres” oldalra kattintva találhatja meg. Az eljárásért 51,13 EUR közjegyzői díjat kell majd fizetnie.

Az egyezségek végrehajthatóságát a békéltetésről szóló törvény 14. szakasza szabályozza. Az egyezségek bíróság általi végrehajthatóvá nyilvánítási eljárását a A link új ablakot nyit megpolgári perrendtartás 6271 és 6272 szakasza szabályozza. A közjegyző a közjegyzői tevékenységről szóló törvényben lefektetett eljárásnak megfelelően hitelesíti az egyezséget és a kötelezettet az azonnali kötelező végrehajtáshoz való hozzájárulásra kötelezi.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 08/01/2021