Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Bemiddeling/mediation - Finland


BEVOEGDE GERECHTEN/AUTORITEITEN ZOEKEN

Met onderstaande zoekfunctie kunt u rechtbanken/autoriteiten vinden die voor een bepaald Europees rechtsinstrument bevoegd zijn. Hoewel we er alles aan hebben gedaan om de resultaten betrouwbaar te maken, kunnen we onvolkomenheden niet uitsluiten.

Finland

Bemiddeling


Artikel 10 —informatie over bevoegde rechterlijke en andere instanties

Artikel 10 —informatie over bevoegde rechterlijke en andere instanties

Bevoegde rechterlijke instantie

De in dit hoofdstuk bedoelde schikking kan uitvoerbaar worden gemaakt in de districtsrechtbank van het rechtsgebied waar een partij bij de schikking haar woonplaats of vaste verblijfplaats heeft. Als geen van de partijen haar woonplaats of vaste verbijfplaats in Finland heeft, is de districtsrechtbank van Helsinki bevoegd. Informatie over de bevoegde districtsrechtbanken is elektronisch beschikbaar op De link wordt in een nieuw venster geopend.http://www.oikeus.fi/tuomioistuimet/en/index/yhteystiedot.html, een door het ministerie van Justitie beheerde website.


De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.

Laatste update: 20/07/2018