Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Közvetítés (mediáció) - Svédország


PRONALAŽENJE NADLEŽNIH SUDOVA/TIJELA

Alat za pretraživanje služi za pronalaženje suda/tijela nadležnog za određeni europski pravni instrument. Napominjemo da unatoč nastojanjima da se osigura točnost rezultata, mogu postojati iznimke u pogledu određivanja nadležnosti koje nisu nužno obuhvaćene.

Švedska

Mirenje


10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A 6. cikk (3) bekezdése szerinti, hatáskörrel rendelkező hatóságok a körzeti bíróságok (tingsrätterna). Az, hogy melyik körzeti bíróság illetékes, attól függ, hol kötötték a közvetítésről szóló megállapodást. Ha e szabály alapján nincs illetékes bíróság, például ha a megállapodást Svédországon kívül kötötték, a värmlandi körzeti bíróság rendelkezik illetékességgel. A végrehajthatóvá nyilvánítás iránti kérelmet ahhoz a körzeti bírósághoz kell benyújtani, amelyik illetékességi területén a felek egyikének szokásos tartózkodási helye található.

Ha egyik fél szokásos tartózkodási helye sem található Svédországban, a värmlandi körzeti bíróság rendelkezik illetékességgel.

Värmlands tingsrätt
Postacím: Box 188 SE-651 05 Karlstad
Tel: + 46 (0)54 14 84 00 
Fax: + 46 (0)54 18 47 35 
Email: varmlands.tingsratt@dom.se


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 29/10/2015