Fechar

A VERSÃO BETA DO PORTAL JÁ ESTÁ DISPONÍVEL

Visite a versão BETA do Portal Europeu de Justiça e conte-nos a sua experiência!

 
 

Percurso de navegação

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Procesul de mediere în statele membre - Ţările de Jos

Esta página foi traduzida automaticamente. A qualidade da tradução não pode ser garantida.

Qualidade da tradução: inaceitável

Considera que esta tradução foi útil?

În cadrul medierii, părțile, asistate de un mediator independent, soluționează conflictul împreună și acest tip de soluționare extrajudiciară a litigiilor aduce numeroase avantaje. În multe cazuri, medierea este necesară pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru poate împiedica călătoriile lungi și costisitoare. Contribuie la menținerea relației dintre părți Părțile vor colabora pentru a găsi o soluție.


Cine poate fi contactat?

În Țările de Jos există diferite registre de mediatori. Linkul se deschide într-o fereastră nouăFederația pentru mediatori din Țările de Jos (MfN) gestionează Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul mediatorilor (cunoscut anterior ca registrul NM-uri). MfN este federația care reprezintă cele mai mari asociații de mediatori din Țările de Jos. Registrul MfN conține numai mediatori care îndeplinesc standardele de calitate considerate cu atenție. Guvernul Țărilor de Jos utilizează standardele MfN ca bază pentru registrul mediatorilor care lucrează în cadrulLinkul se deschide într-o fereastră nouă sistemului de asistență juridică (registrul Comitetului pentru asistență juridică). În plus, există Linkul se deschide într-o fereastră nouăși Registrul ADR.

Adresa mediatorului:
Westblaak 140
3012 KM Rotterdam

Adresa poștală este:
Box 21499
3001 AL Rotterdam

Telefon: 010-201 23 44 adresă de e-mail:
Linkul se deschide într-o fereastră nouăinfo@mediatorsfederatienl.nl

În ce domenii este posibilă recurgerea la mediere și/sau în ce domenii este întâlnită cel mai frecvent?

Medierea este întotdeauna permisă și este utilizată cel mai frecvent în dreptul civil și în dreptul public. Aplicarea medierii în dreptul penal a fost, de asemenea, posibilă timp de mai mulți ani.

Trebuie urmate proceduri specifice?

Recurgerea la mediere este pe deplin voluntară. Părțile participante nu sunt obligate din punct de vedere juridic să semneze un așa-numit acord privind mass-media. Un astfel de acord conține acorduri privind, de exemplu, confidențialitatea și reprezentarea părților. Părțile care utilizează serviciile unui mediator MfN sunt solicitate de Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegulamentul Media MfN 2017 pentru semnarea unui acord privind mass-media.

Un mediator de tip MfN respectă regulile de conduită și normele privind mass-media stabilite de către MfN. Dacă aveți o plângere cu privire la funcționarea unui mediator, puteți depune plângerea la SKM (Stichting Kwkwaliteit Mediator).

Informații și formare

Pentru a fi incluși în registrul mediatorilor, mediatorii trebuie să fi urmat un curs de formare recunoscut de bază pentru mediere, să fi promovat examenul teoretic și centrul de evaluare și să prezinte o declarație Omrent de Gesels (VOG).

În plus, aceștia trebuie să își păstreze cunoștințele pe o perioadă de trei ani. De exemplu, acestea trebuie să facă cel puțin nouă medieri cu cel puțin 36 de contacte și să efectueze cel puțin două medieri cu un total de cel puțin 8 de ore de contact timp de un an. Dintre cele nouă canale media din trei în trei ani, cel puțin trei au fost completate prin acord scris. Dintre cele 9 de canale media la trei ani, până la trei medieri sunt comediere în această perioadă. În plus, mediatorii ar trebui să obțină 48 puncte „PE” (educație continuă) pentru o perioadă de trei ani, cu obligația de a interacționa. Mediatorii ar trebui, de asemenea, să participe la o evaluare inter pares la fiecare trei ani, prin intermediul unui instrument de calitate, prin care un profesionist independent și imparțial evaluează dacă serviciile mass-media îndeplinesc nivelul mediu preconizat de la un profesionist. Cu alte cuvinte, Țările de Jos impun cerințe stricte privind calitatea mediatorilor incluse în registrul mediatorilor.

Care sunt costurile medierii?

Tariful orar poate varia de la un mediator la altul. Pe lângă experiență, activitatea profesională a mediatorului și specializarea acestuia joacă un rol important. Este înțelept să se solicite mediatorului să fie întrebați în prealabil care este tariful orar și ce costuri suplimentare ar trebui luate în considerare. Mediatorul ar trebui să își precizeze întotdeauna costurile. În plus, costul medierii depinde de durata și numărul de consultare a mediatorului. Costul mediu al unui mediator este de 150 EUR pe oră (fără TVA).

În cazul în care nu sunteți în măsură să plătiți costurile pentru un mediator, puteți fi eligibil pentru asistență judiciară subvenționată în anumite condiții. Dacă aveți dreptul la asistență judiciară subvenționată, veți plăti doar „contribuția proprie”. Valoarea contribuției proprii depinde de venitul și averea dumneavoastră.

Pentru mai multe informații privind costurile medierii, vă rugăm să Linkul se deschide într-o fereastră nouăne contactați aici.

Este posibilă executarea unui acord în urma medierii?

Legea permite părților la un litigiu să solicite ca un acord scris obținut prin mediere să devină executoriu.

Linkuri conexe

Linkul se deschide într-o fereastră nouăFederația pentru mediatori din Țările de Jos

Linkul se deschide într-o fereastră nouăCosturi de mediere

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegulamentul nr. 2017 privind medierea MFN


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 17/11/2020