Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Tagállami ítélkezési gyakorlat - Finnország

Ez az oldal a finnországi ítélkezési gyakorlatról nyújt áttekintést.


Internetes honlapon közzétett ítélkezési gyakorlat

A határozatok felépítése / Címek

A legfelsőbb bíróságok és a legtöbb egyéb bíróság esetében a kulcsszavak és a címek az időpontokkal és az ügyszámmal együtt szerepelnek.

Címminták

Finn Legfelsőbb Bíróság

kulcsszó

Munkaszerződés – Vállalkozás átruházása – Uniós jog – Az irányelv értelmezésének hatása

Ügyszám: S2006/340

Benyújtás időpontja: 2009.1.29.

Ítélet kelte: 2009.4.23.

Akta: 835

Rövid összefoglalás

Az ügy egy vállalkozás átruházása során munkaviszonyát felmondó munkavállaló azon jogára vonatkozik, hogy kártérítést kapjon az átvevőtől a munkaszerződésekről szóló törvény 7. fejezetének 6. szakasza alapján, figyelemmel a 2001/23/EK tanácsi irányelv 4. cikkének (2) bekezdésére.

Jogszabály

A munkaszerződésekről szóló 55/2001. számú törvény 7. fejezetének 6. szakasza

A munkavállalók jogainak a vállalkozások, üzletek vagy ezek részeinek átruházása esetén történő védelmére vonatkozó tagállami jogszabályok közelítéséről szóló 2001/23/EK tanácsi irányelv 4. cikkének (2) bekezdése


A fenti táblázat ismerteti a legfelsőbb bírósági ítéletekre vonatkozóan rendelkezésre álló információkat. A „kulcsszavak” című szakasz tartalmazza az ítélet kulcsszavait és az ítélet keltét; a rövid összefoglalás az ítélet tartalmának érdemét ismerteti, a jogszabályra történő hivatkozás pedig a vonatkozó nemzeti jogszabályokra és uniós jogszabályokra vonatkozó információkat tartalmazza.

Formátumok

Finnországban az ítélkezési gyakorlat HTML formátumban érhető el.

További eljárások

A további eljárásokra vonatkozóan az alábbi bíróságokon áll rendelkezésre információ:

  • A fellebbezésekkel kapcsolatos általános információk a Legfelsőbb Bíróságtól és más bíróságoktól szerezhetők
  • A folyamatban lévő ügyekre vonatkozó információk a Legfelsőbb Bíróságtól és más bíróságoktól egyaránt szerezhetők
  • A fellebbezések eredményei a Legfelsőbb Bíróságtól és más bíróságoktól szerezhetők
  • Egy határozat visszavonhatatlanságával kapcsolatos információk a Legfelsőbb Bíróságtól és más bíróságoktól szerezhetők
  • Egy másik bíróság (pl. az Alkotmánybíróság) előtti üggyel kapcsolatos információk a Legfelsőbb Bíróságtól és más bíróságoktól nem szerezhetők
  • Az Európai Bíróság előtt zajló további eljárásokkal kapcsolatos információk a Legfelsőbb Bíróságtól szerezhetők, más bíróságoktól azonban nem.

Közzétételi szabályok

Az ítélkezési gyakorlat közzétételére vonatkozóan nemzeti szinten és a bíróságok szintjén is kötelező szabályok vannak.

Ítélkezési gyakorlatukat teljes egészében csak a legfelsőbb bíróságok és a szakosodott bíróságok teszik közzé. Más bíróságokon mindössze az ítélkezési gyakorlat válogatott részeit teszik közzé, az ügy fontosságától, az új jogszabály vagy a jogszabály-módosítások végrehajtásától, valamint a végrehajtás összehangolásának szükségességétől függően.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 05/11/2020