Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Tagállami ítélkezési gyakorlat - Luxemburg

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata francia nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

Ez az oldal a luxemburgi ítélkezési gyakorlatról nyújt tájékoztatást.


Internetes honlapon közzétett ítélkezési gyakorlat

A határozatok felépítése / Címek

Az ítéleteket az interneten dátummal vagy számukkal teszik közzé.

Formátumok

Az ítélkezési gyakorlat Word vagy PDF formátumban érhető el.

Érintett bíróságok

Az Igazságügyi Minisztérium weboldalán külön rész foglalkozik az A link új ablakot nyit megAlkotmánybírósággal , és innen a bíróság határozatainak listája is elérhető.

A A link új ablakot nyit megluxemburgi Közigazgatási Bíróság, illetve Közigazgatási Fellebbviteli Bíróság weboldala is tartalmaz egy adatbázist a két bíróság határozataival.

Az Alkotmánybíróság, a Semmítőszék és a közigazgatási bíróságok ítéletei (anonim módon) megtekinthetőek az igazságügyi igazgatás weboldalán.

További eljárások

Az alábbiakról lehet tájékozódni:

  • fellebbezések;
  • az ügy állása (pl.: folyamatban);
  • a fellebbezések eredménye;
  • a határozatok jogerős volta;
  • további eljárások az Alkotmánybíróság, illetve a közigazgatási bíróságok előtt.

A Legfelsőbb Bíróság, az Alkotmánybíróság, valamint a Közigazgatási Bíróság és a Közigazgatási Fellebbviteli Bíróság ítélkezési gyakorlatát közzéteszik a A link új ablakot nyit megluxemburgi Igazságügyi Portálon és a A link új ablakot nyit megközigazgatási bíróságok weboldalán.

Közzétételi szabályok

Az Alkotmánybíróság ítélkezési gyakorlatát közzé kell tenni a luxemburgi A link új ablakot nyit megHivatalos Közlönyben (Mémorial).

Kapcsolódó linkek

A link új ablakot nyit megKözigazgatási Bíróságok

A link új ablakot nyit megIgazságügyi Minisztérium

A link új ablakot nyit megluxemburgi Igazságügyi Portál


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 10/06/2016