Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sodna praksa držav članic - Slovaška

Izvorna jezična inačica ove stranice slovački nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.

Ta stran vsebuje podatke o sodni praksi na Slovaškem.


Sodna praksa na spletni strani

Sodna praksa rednih sodišč

Povezava se odpre v novem oknuSodna praksa vseh sodišč slovaškega sodnega sistema je na voljo v slovaščini v spletni pravni zbirki podatkov JASPI.

Sodna praksa vrhovnega sodišča

Povezava se odpre v novem oknuSodna praksa vrhovnega sodišča je na voljo v slovaščini na spletni strani vrhovnega sodišča.

Formati

Sodna praksa rednih sodišč je dostopna v formatu HTML, medtem ko je sodna praksa vrhovnega sodišča dostopna v formatu PDF.

Nadaljnji postopki

Na voljo so informacije o:

  • odločitvah o pritožbah,
  • nepreklicnosti odločbe.

Pravila glede objave

Sodbe na Slovaškem niso na splošno pravno zavezujoče. Niso pravni vir. Sodbe sodišč pa spoštujejo odločitve slovaškega vrhovnega sodišča, ki so dejanski pravni viri.


Strani v jezikih držav članic pripravljajo posamezni nacionalni organi, njihov prevod pa zagotavlja prevajalska služba Evropske komisije. Prevodi zato morda še ne vsebujejo kasnejših sprememb izvirnika, ki so jih vnesli nacionalni organi. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za informacije ali podatke, ki jih vsebuje oziroma na katere se sklicuje ta dokument. Za pravila o avtorskih pravicah države članice, ki je odgovorna za to stran, glejte pravno obvestilo.
Zaradi izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije države članice posodabljajo strani z nacionalno vsebino na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Zadnja posodobitev: 01/07/2019