Tagállami jog - Dánia

Visszaállít Mentés PDF formátumban

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata dán nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

 

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Ez az oldal Dánia jogrendszeréről nyújt tájékoztatást.

A dán jogrendszerre vonatkozó információk a A link új ablakot nyit megdán Igazságügyi Minisztérium és a A link új ablakot nyit megdán Parlament honlapján állnak rendelkezésre.


Jogi adatbázisok

A A link új ablakot nyit megjogi tájékoztató portálon (retsinformation) keresztül a polgárok a következő szövegekhez férhetnek hozzá:

  • törvények, közigazgatási rendeletek, nemzetközi szerződések és egységes szerkezetbe foglalt jogszabályok
  • parlamenti dokumentumok
  • közigazgatási határozatok
  • az ombudsman határozatai.

A jogi tájékoztató portál az 1985. január 1-jén hatályos és az ezen időpont után hatályba lépett valamennyi jogszabályt tartalmazza.

Az adatbázis ingyenesen hozzáférhető.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 19/12/2017