Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Pravo držav članic - Danska

Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Nu putem oferi nicio garanție în ceea ce privește calitatea traducerii.

Traducerea a fost evaluată ca fiind inacceptabilă

V-a fost utilă traducerea?

Na tej strani so na voljo informacije o pravosodnem sistemu na Danskem.


Informacije o danskem pravnem sistemu so na voljo na spletni strani Povezava se odpre v novem oknuministrstva za pravosodje in na Povezava se odpre v novem oknuspletni strani danskega parlamenta.

Pravni viri

Glavni pravni viri na Danskem so: Zakonodaja, priprava zakonodaje in sodna praksa.

Zakonodaja je glavni pravni vir in je bila razglašena v Lovtidenju. Uradni list je bil od leta 2008 na voljo samo v elektronski obliki. Zakonodaja je razdeljena na zakone in druge predpise. Zakone sprejema danski parlament, odloki so izdani s strani vlade, upravne zahteve pa natisnejo organi.

Danski parlament je edini pristojni organ za sprejemanje novih zakonov ali za spreminjanje obstoječe zakonodaje. Ko bo sprejeta, bo zakonodajo lahko razveljavil ali spremenil samo danski parlament.

Odločitve, ki jih sprejmejo sodišča, imajo pomembno vlogo tudi pri uporabi prava. Odločitve vrhovnega sodišča so pogosto pomembnejše kot odločitve nižjih sodišč.

Zakonodajno pripravljalno delo, tj. zakonodajno pripravljalno delo, opravljeno med zakonodajnim postopkom, je prav tako pomemben del uporabe zakona.

Pravne zbirke podatkov

Portal pravnih Povezava se odpre v novem oknuinformacij državljanom omogoča dostop do:

  • zakoni, uredbe, pogodbe in prečiščena zakonodaja
  • Dokumenti danskega parlamenta
  • upravne odločitve
  • odločitve varuha človekovih pravic.

Pravne informacije vsebujejo vso zakonodajo, ki se uporablja od 1. januarja 1985, in vso zakonodajo, sprejeto po tem datumu.

Uporaba zbirke podatkov je brezplačna.


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 27/08/2019