Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Pravo držav članic - Danska

Izvirna jezikovna različica te strani danščina je bila pred kratkim spremenjena. To jezikovno različico trenutno prevajajo naši prevajalci.

 

Za izbrano jezikovno različico ni uradnega prevoda.
Tukaj je na voljo strojni prevod vsebine. Opozarjamo, da je prevod samo okviren. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Ta stran vsebuje informacije o pravnem sistemu na Danskem.

Informacije o danskem pravnem sistemu so na voljo na spletni strani Povezava se odpre v novem oknudanskega ministrstva za pravosodje in Povezava se odpre v novem oknudanskega parlamenta (Folketinget).


Pravne zbirke podatkov

Povezava se odpre v novem oknuPravni informacijski portal (Retsinformation) je stran, ki državljanom omogoča dostop do:

  • zakonov, upravnih predpisov, mednarodnih pogodb, prečiščenih besedil zakonov,
  • parlamentarnih dokumentov,
  • upravnih odločb,
  • odločitev varuha človekovih pravic.

Pravni informacijski portal vsebuje vso zakonodajo, ki je veljala 1. januarja 1985, in vso zakonodajo, sprejeto po tem datumu.

Dostop do zbirke podatkov je brezplačen.


Strani v jezikih držav članic pripravljajo posamezni nacionalni organi, njihov prevod pa zagotavlja prevajalska služba Evropske komisije. Prevodi zato morda še ne vsebujejo kasnejših sprememb izvirnika, ki so jih vnesli nacionalni organi. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za informacije ali podatke, ki jih vsebuje oziroma na katere se sklicuje ta dokument. Za pravila o avtorskih pravicah države članice, ki je odgovorna za to stran, glejte pravno obvestilo.
Zaradi izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije države članice posodabljajo strani z nacionalno vsebino na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Zadnja posodobitev: 19/12/2017