Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Pénzbeli követelések


A polgári és kereskedelmi eljárásokról szóló uniós jog olyan ügyekben alkalmazható a pénzügyi követelések érvényesítésére, amelyek határokon átnyúló elemet tartalmaznak.


Pénzbeli követelések

Ez a szakasz az alábbiak leírását tartalmazza:

  • európai fizetési meghagyás – egyszerűsített eljárás a határokon átnyúló, a kötelezett által nem vitatott pénzügyi követelések érvényesítésére
  • a kis értékű követelések európai eljárása – egyszerűsített eljárás, amely felgyorsítja a 5 000 EUR-t nem meghaladó, határokon átnyúló követelések érvényesítését
  • fizetésképtelenség – nemzeti és uniós védelmi formák azon esetekre, amikor az a cég, amellyel szemben követeléssel élnénk, csődöt jelentett be.

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Last update: 06/10/2020