Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Pénzbeli követelések


A polgári és kereskedelmi eljárásokról szóló uniós jog olyan ügyekben alkalmazható a pénzügyi követelések érvényesítésére, amelyek határokon átnyúló elemet tartalmaznak.


Pénzbeli követelések

Ez a szakasz az alábbiak leírását tartalmazza:

  • európai fizetési meghagyás – egyszerűsített eljárás a határokon átnyúló, a kötelezett által nem vitatott pénzügyi követelések érvényesítésére
  • a kis értékű követelések európai eljárása – egyszerűsített eljárás, amely felgyorsítja a 5 000 EUR-t nem meghaladó, határokon átnyúló követelések érvényesítését
  • fizetésképtelenség – nemzeti és uniós védelmi formák azon esetekre, amikor az a cég, amellyel szemben követeléssel élnénk, csődöt jelentett be.

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 06/10/2020