Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Recunoașterea reciprocă a sancțiunilor financiare

De tekst op deze pagina is een automatische vertaling. De kwaliteit wordt niet gegarandeerd.

De kwaliteit van deze vertaling werd beoordeeld als: middelmatig

Vindt u deze vertaling nuttig?


Principiul recunoașterii reciproce acoperă, de asemenea, și executarea sancțiunilor financiare în cazurile transfrontaliere, pentru a facilita aplicarea acestor sancțiuni într-un stat membru, altul decât statul în care au fost impuse sancțiunile.


Legislația UE, și anume Decizia-cadru 2005/214/JHA aplică principiul recunoașterii reciproce a sancțiunilor financiare, care permite unei autorități judiciare sau administrative pentru a transmite o sancțiune financiară direct către o autoritate din altă țară din UE și de a avea această sancțiune recunoscută și executată fără nicio altă formalitate.Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttp://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A32005F0214

Acest principiu se aplică tuturor infracțiunilor cu privire la care se pot aplica sancțiuni financiare și au fost eliminate verificările privind dubla incriminare în legătură cu 39 de infracțiuni enumerate (de exemplu, participarea la o organizație criminală, terorismul, traficul de persoane, viol, furt, infracțiunile rutiere). Sancțiunile trebuie impuse de autoritățile administrative și/sau judiciare din statele membre și această decizie trebuie să aibă caracter definitiv, adică nu mai există nicio posibilitate de a contesta decizia.

O decizie împreună cu un certificat (107 Kb), astfel cum se prevede în decizia-cadru, poate fi comunicată autorităților competente ale unui stat membru în care persoana fizică sau juridică împotriva căreia a fost pronunțată o decizie are proprietăți sau venituri, domiciliază sau își are sediul social.fileDownload.do?id=e5112756-5a12-407f-9a49-0003763183ce Fiecare stat membru desemnează una sau mai multe autorități competente) care, în temeiul legislației sale naționale, pentru gestionarea transmiterea deciziilor privind emiterea de sancțiuni financiare în cazurile transfrontaliere.

Stadiul la care decizia a fost transmise pot doar să refuze să execute decizia în cazuri limitate (de exemplu, în cazul în care certificatul nu este prezentat, este incomplet; sancțiunea financiară este sub 70 EUR; persoana în cauză a fost pus cu limite pentru o cale de atac etc.). Executarea hotărârii este reglementată de legislația statului de executare. Aceasta poate aplica pedeapsa cu închisoarea sau alte sancțiuni prevăzute de dreptul național în cazul nerecuperării sancțiunii financiare. Sumele obținute din executarea deciziilor revin statului executant, cu excepția cazului în care se convine altfel de către statele membre respective.

Pentru a obține informații mai detaliate cu privire la punerea în aplicare de către diferitele state membre, vă rugăm să faceți clic aici (veți fi redirecționat către pagina dedicată Rețelei judiciare europene în materie penală).Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttp://www.ejn-crimjust.europa.eu/ejn/libcategories.aspx?Id=25


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Laatste update: 06/06/2017