Tuomareiden ja syyttäjien koulutuksesta vastaavat kansalliset oppilaitokset

Palauta

Päävastuu tuomarien ja syyttäjien koulutuksesta kuuluu kansallisille oppilaitoksille. Alan perus- ja jatkokoulutusta on tarjolla 17 jäsenvaltiossa. Muissa jäsenvaltioissa koulutusta järjestävät oikeusministeriö, tuomarineuvosto tai tuomioistuinlaitos.


Jäljempänä on tietoa EU:n jäsenvaltioissa tarjolla olevasta oikeusalan koulutuksesta, joka on oppilaitosten itsensä järjestämää:

Lisätietoja jäsenvaltioissa tarjolla olevasta peruskoulutuksesta on saatavilla ”Menu for Justice” -sivustolla Linkki avautuu uuteen ikkunaantäällä (tietoja peruskoulutuksesta saa valitsemalla ”maakohtaiset tiedot”).


Tätä sivustoa ylläpitää Euroopan komissio. Sivuston tiedot eivät välttämättä edusta Euroopan komission virallista kantaa. Komissio ei ole vastuussa tiedoista, joita esitetään tai joihin viitataan tällä sivustolla. EU:n sivustoihin sovellettavat tekijänoikeussäännöt löytyvät oikeudellisesta huomautuksesta.
Komissio päivittää parhaillaan verkkosivujaan, joiden sisältöön Yhdistyneen kuningaskunnan ero EU:sta vaikuttaa. Kaikki sivut eivät välttämättä ole vielä ajan tasalla, mutta tiedot korjataan aikanaan.

Päivitetty viimeksi: 01/02/2020