Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Nationale opleidingsstructuren voor de rechterlijke macht


Nationale opleidingsstructuren zijn de belangrijkste aanbieders van Europese justitiële opleiding voor de rechterlijke macht. In zeventien lidstaten bestaan specifieke scholen voor initiële en voortgezette juridische opleiding. In andere worden justitiële opleidingen georganiseerd door het ministerie van Justitie, de raad voor de rechterlijke macht of diensten gerechtelijke ondersteuning.


Hieronder vindt u informatie over de structuren die verantwoordelijk zijn voor justitiële opleiding in de lidstaten. Die informatie is door de structuren zelf verstrekt:

Voor meer gedetailleerde informatie over initiële opleiding in de lidstaten klikt u op De link wordt in een nieuw venster geopend.deze link en komt u op de website van het project "Menu for Justice", waar u vervolgens "Access to country data set" selecteert.


Deze pagina wordt beheerd door de Europese Commissie. De informatie op deze pagina geeft niet noodzakelijk het officiële standpunt van de Europese Commissie weer. De Commissie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor informatie of gegevens waarnaar in dit document wordt verwezen. Gelieve de juridische mededeling te raadplegen voor de auteursrechtelijke regeling voor Europese pagina's.

Last update: 20/09/2018